2 minutter å lese

Klar for et romantisk Pokémon-eventyr?

Pokémon Go har tatt verden med storm. Det har fått folk som kanskje ikke hadde gått så mye ut til å tasse rundt i natur og friluft for å fange digitale dyr på mobilene sine. Raskt etter lansering kom det meldinger på sosiale medier fra folk som mente Pokémon Go hadde gjort underverker for psykiske lidelser som sosial angst og depresjon.

Mange har møtt nye venner på sin ferd, og nå ønsker flere utviklere å legge til rette for at man potensielt kan finne kjærligheten mens man er ute blant folk.

Appen Pokématch matcher deg med andre Pokémon-trenere i nærheten. Pokématch fungerer på mange måter på samme måte som den populære dating-appen Tinder. Du oppretter en profil, skriver en liten tekst om deg selv, velger om man er på utkikk etter jenter eller gutter (eller begge deler), så finner appen andre brukere i nærheten som matcher deg og dine preferanser.

Pokématch har ifølge utvikleren selv 7500 brukere og bikket over 10.000 matcher under to dager. Når du matcher med noen starter chattingen, og dere kan avtale å møtes på nærmeste Pokéstop og fortsette eventyret sammen.

Pokématch finnes både til iOS og Andriod. Vær oppmerksom på at om du har Android-telefon må appen lastes ned via Amazon sin app-butikk, Amazon Underground.

tinder

Det er litt igjen før Pokématch tar igjen Tinder. Dating-appen er visstnok lastet ned 100 millioner ganger, og mens det ikke finnes noen offisielle nedlastningstall for Pokémon Go, har Apple bekreftet at Pokémon Go satt ny rekord i antall nedlastninger i løpet av lanseringsuken. Det anslås imidlertid at Pokémon Go er lastet ned mer enn 75 millioner ganger, så det er jo et potensial for å nå en stor brukergruppe her.

Pokémon Go tok rast innersvingen på de største sosiale mediene i antall minutter brukt i appen per dag. Både giganter som Facebook, Snapchat og Instagram må se seg slått av det nye fenomenet. Instagram og Snapchat klarer faktisk ikke å overgå Pokémon Go om man legger sammen tiden brukt, skal man tro tall fra appinstitute.com.

Denne nettsiden viser at brukerne i gjennomsnitt bruker en drøy halvtime på å jakte lommemonstre. Ifølge selvrapporterte tall for dating-appen Grindr, tilbringer deres brukere over 50 minutter hver dag på å kikke etter romanser.

En annen Pokémon-relatert date-tjeneste heter Pokédate. Det er offline-date-entusiastene bak Project Fixup som har laget en Pokémon Go-versjon av tilbudet sitt. Her overlates letingen til noen andre. Du bare mater informasjon om deg selv og hva du ser etter i en Pokémon-partner inn i et skjema. Deretter trenger folkene bak dating-siden å vite når du er ledig for å dra på date, og de forteller deg hvor og når du skal møte opp for en date.

Med Pokédate slipper du å gjøre jobben selv.
Med Pokédate slipper du å gjøre jobben selv.