3 minutter å lese

– Kooooos med torsken! Slik har de sjarmert seg til 4G

De fleste i Norge har allerede 4G-nett der de bor. Men når Telenor skal bygge ut videre – hvordan skal de da velge hvem som får det kjappere mobilnettet først?

Ved å la de lokale spille på sjarmen, vel. Telenor utlyste en konkurranse der 19 steder rundt om i landet skulle få ny 4G-mast, basert på innholdet deres på sosiale medier. 57 finalister fikk hver sin hashtag og Facebook-side, som ble vurdert av en jury av Telenor-topper og kjendiser.

– I løpet av konkurransen ble nærmere 3000 bidrag delt, over 66.000 liker-klikk generert og over 9000 kommentarer registrert. Engasjementet har overgått alle våre forventninger, sier Bjørn Ivar Moen. Han er jurymedlem og leder for mobildivisjonen i Telenor.

Noen av deltagerne synes det var så artig, at å delta var en seier i seg selv.

– Jeg vil si det slik at vi har vunnet uansett hvordan det går, for denne konkurransen har vist et enormt samhold og stor stå-på-vilje her i bygda, sa Mathias H. Gjerde til Vestlandsnytt før kåringen, ifølge en pressemelding.

Han sitter i konkurransekomiteen til Gjerdsvika i Møre og Romsdal, og uttalelsen kom en ukes tid før det ble klart at de ble en av de 19 vinnerne.

– Underveis i konkurransen har folk har sendt inn fantasifulle innlegg på Facebook-siden, skrevet egen 4G-sang og det er blitt fremført en flash-mob, en såkalt spontan danseframføring, på butikken i bygda, sa han.

Også i juryen var Berit Svendsen (administrerende direktør i Telenor Norge), Aksel Lund Svindal (superalpinist og fartsspesialist), Ada Stolsmo Hegerberg (landslagsspiller i fotball) og Kjetil Try (administrerende direktør i TRY reklamebyrå).

Ja, og selvsagt Bjørn Amundsen, dekningsdirektøren med superbilen.

– Som dekningsdirektør er det få ting som gleder meg mer enn en genuint engasjert lokalbefolkning som ser verdien av god 4G-dekning. Jeg er mektig imponert over det store lokale engasjement med alt fra Youtube til rene folkemøter. Derfor ser jeg virkelig fram til å gå i gang med å bygge ut 4G på disse stedene. Det går vi i gang med så snart som mulig, sier Amundsen.

Her kan du se en del av bidragene, på rekke og rad …

Folk e førtvila! #4gtilmeløy

Posted by Heidi Olsen on Saturday, September 26, 2015


Meløy Mannskor vil ha #4GtilMeløy

Posted by Trond Skoglund on Tuesday, October 20, 2015

#4GtilMeløy sorry mamma…. og alle andre forsåvidt… YOLO

Posted by Ida K Sætherskar on Friday, October 16, 2015

#4GtilDrevsjø !!

#Amatørinnslag

Posted by Mari Midtlie on Monday, September 28, 2015