2 minutter å lese

Lei av å se hva eksen holder på med? Nå gjør Facebook noe med det

Det er aldri noe gøy å gjøre det slutt med noen – eller bli dumpet, for den saks skyld.

giphy (3)

Men spesielt lite moro kan det være i vår digitale tidsalder, der andres liv (inkludert eksen din) kringkastes i alle de samme sosiale kanalene som du bruker mye av tiden din på.

Det siste man trenger i en periode med hjertesorg, er å se statusoppdateringer om hva eksen din holder på med … og med hvem.

Åpenbart har også noen i Facebook følt på det samme, ettersom de nå ruller ut en ny funksjon som gjør det mulig å begrense oppdateringer fra eksen i tidslinjen etter et brudd.

totelefoner

Fra og med i dag kan amerikanske Facebook-brukere (ganske sikkert snart også norske) stille inn hvordan de vil at kommunikasjonsflyten med eksen skal foregå via Facebook.

Når noen endrer på forholdsstatusen sin på Facebook for å signalisere at de ikke lenger er i et forhold, vil de deretter bli servert muligheten til å endre på disse innstillingene.

Der kan du raskt og enkelt:

  • Velge at du vil se mindre til eksens navn og bilde rundt omkring på Facebook, uten at du må fjerne dem som venner eller blokkere dem. Postene fra han eller henne vil heller ikke dukke opp i feeden din, og navnet vil ikke bli foreslått når du skriver en ny melding eller tagger venner i et foto.
Taylor, den drittsekken.
«Taylor, den drittsekken.»
  • Begrense bildene, videoene og statusoppdateringene eksen din skal få se.
Ikke søren om han skal få noe mer fra denne kanten.
«Ikke søren om han skal få noe mer fra denne kanten.»
  • Redigere hvem som kan se tidligere poster der du og eksen din står oppført sammen – samt tagge deg ut av disse.
«Fem år, rett i dass.»
«Fem år, rett i dass.»

Facebook ruller altså ut denne tjenesten nå, men først på mobil og bare for amerikanske brukere. Etterhvert som flere folk bruker den, og gir tilbakemeldinger, vil den tilpasses brukernes innspill og ønsker – samtidig som at man også skal kunne endre på valgene når som helst via innstillings-siden.

Som Facebook selv skriver om tjenesten:

– Dette arbeidet er en del av vår pågående innsats for å utvikle tjenester for folk som måtte gå gjennom vanskelige øyeblikk i livene sine. Vi håper verktøyet vil bidra til at folk kan avslutte forholdene sine på Facebook med større letthet, komfort og følelse av kontroll.

Så gjenstår det bare å se hvor lenge du klarer å holde klikkefingeren unna de aktivt oppsøkte statuspostene til eksen, bare for å sjekke hvor mange som har klikket «like» på den obligatoriske «single»-statusen …

giphy (2)