2 minutter å lese

Meld deg på Telenorligaen 2016!

2015 var et stort år for norsk e-sport, mye takket være oppstarten av Telenorligaen – Norges største satsing på e-sport, fordelt på sesongbasert seriespill i «Counter-Strike», «League of Legends», «Hearthstone» og «StarCraft II».

Nå er påmeldingen til 2016-sesongen i full gang, og mye tyder på et enda mer spennende år, med mange nervepirrende kamper foran oss.

Mye av dette skyldes endringene i kommende vårsesongen av Telenorligaen, som offisielt starter i februar. Blant de store nyhetene denne gangen er et helt nytt seriesystem for «Hearthstone» og «StarCraft», i tillegg til en lagbasert liga for de samme spillene.

Les også: – Telenorligaen skal bygge opp et norsk e-sportmiljø fra grunnen av

For å melde deg på kvalifiseringene som solospiller, kan du følge disse lenkene:

Alle fra 6. divisjon og 7. divisjon, og nye spillere i ligaen, havner i det tredje og nederste nivået dersom de ikke kvalifiserer seg høyere.

Les også: Dataspill som deltidsjobb: Slik er hverdagen til de norske e-sport-utøverne

Ligaformatene for «League of Legends» og «Counter-Strike» endrer seg ikke fra forrige sesong, noe som betyr at nye lag blir plassert i nederste divisjon. Det er heller ingen kvalifisering i de to spillene.

De nye lagbaserte ligaene starter med én divisjon bestående av åtte lag for «StarCraft» og «Hearthstone», og her er kvalifiseringene rett rundt hjørnet:

Samtlige spillere og lag, uansett nivå (også de som deltok i høst og de som deltar i vårens kvalifiseringer), må melde seg på for å sikre en plass i Telenorligaen, som har ligastart 1. februar.

Kampdagene for våren 2016 blir som følger:

  • «StarCraft»: Lørdager og søndager for øverste nivå. Mandager for alle andre
  • «League of Legends»: Lørdager og søndager for øverste nivå (TV-kamper), tirsdager for alle andre
  • «Hearthstone»: Lørdager og søndager for øverste nivå. Onsdager for alle andre
  • «Counter-Strike»: Lørdager, søndager og mandager for øverste nivå (TV-kamper). Torsdager for alle andre

Se komplett terminliste her

Les også: Hvordan er e-sport som publikumssport? Vi spurte tilskuerne på SpillExpo