2 minutter å lese

Messenger-emojier er på plass – med girl power!

Det går hett for seg på emoji-fronten om dagen.

Ikke bare vil Google vise at emoji-jenter kan mer enn å lakke negler, men whisky-glade dansemenn får også snart en ny måte å uttrykke seg på.

Denne moroa er selvfølgelig noe Facebook også har lyst til å være med på. Vi har i lang tid kunnet bruke forskjellige emojier og emblemer i Messenger, men disse har vært Facebook-eksklusive – noe som har medført at mange bare får se en irriterende firkant om mottakeren ikke har samme operativsystem som avsenderen.

emoji_nytt

Nå har Facebook imidlertid fått ut fingeren, og implementerer de offisielle emojiene som du finner på tvers av alle mulige operativsystemer. Det er den uavhengige organisasjonen bak Unicode-standarden som bestemmer hvilke emojier som skal være offisielle, og hvilke nye emojier som skal legges til i denne eksklusive listen hvert år.

Les også: Her er de nye emojiene!

nyeemojo

Dette betyr at du ved å bruke de nye Messenger-emojiene kan være sikker på at mottakeren får se det samme du sendte avgårde, i stedet for rare firkanter. Det er kanskje på tide, nå som hele ti prosent av all Messenger-trafikk ifølge Facebook selv består av nettopp emojier.

Riktignok er ikke alle standard-emojiene du er vant til fra telefonen din på plass, blant annet mangler ekornet og flaggene til noen nasjoner. Til gjengjeld har Facebook tatt opp «femoji»-tråden fra Google, og gjort noen av de tidligere maskuline standard-emojiene hakket mer feminine.

Si hallo til surferen, svømmeren, joggeren, vandreren og politibetjenten – alle av dem kvinner. Og flere skal det visstnok bli.

fbjenter

I tillegg har du (selvfølgelig) mulighet til å velge hudfarge på alle av figurene, dette kan også settes som standard. Og om du har savnet rødhårede emoji-figurer, skuffer ikke Facebook heller på det området.

Foreløpig er det bare i Messenger at du får bruke de nye emojiene, enten det er på telefonen din eller via Messenger-nettsiden på web.

Funksjonen skal rulle ut til de fleste i disse dager, og du vil da kunne velge emojiene via den nye knappen som dukker opp til venstre over tastaturet ditt.

emoji_symbol

Og om du leter etter de nye emojiene i «vanlige» Facebook, leter du forgjeves. Der må du inntil videre ta til takke med de gamle Facebook-emojiene … inntil videre?

gamlefb