3 minutter å lese

Stressa fotballhverdag? Denne appen kommer til å redde deg

Det er vår i lufta, og alle med kjærlighet for fotball vet hva det betyr. Fotballskoene pusses, supporterutstyret tres på – og på sidelinjen går vaffelpressa på turbo.

Men det er ikke til å legge skjul på: Fotball er også en lidenskap som krever noe av deg, særlig hvis du er en forelder med aktive barn. I en travel hverdag skal du ikke bare finne tid til dugnader og turneringer, men også treninger og kamper.

Men det finnes en app for alt – også en som skal hjelpe deg med å organisere fotballhverdagen din. Norges fotballforbunds app MinFotball er nettopp kommet i ny og redesignet versjon, og målet er å gi travle fotballfolk litt hjelp på veien.

Last ned MinFotball til iPhone
• Last ned MinFotball til Android

Enkel og tidsbesparende

– Hovedmålgruppen for appen er fotballforeldre som føler på tidsklemma. En av de viktigste funksjonene er muligheten til å synkronisere et lags terminliste opp mot kalenderen på telefonen din. Da vil det være enklere å planlegge uka, særlig for foreldre med flere barn som gjerne spiller på ulike lag, sier Andreas Johnsen, strategy and business development manager i Telenor.

Telenor har hjulpet Norges fotballforbund med oppussingen av appen, som 170 000 nordmenn allerede har på telefonen sin – og det før sesongen i breddefotballen har kommet ordentlig i gang.

ios_minfotball

En annen av appens nye og kule funksjoner er en forbedret kartfunksjon som hjelper deg å finne fram til bortebaner.

– En bane har gjerne en adresse som ikke alltid forteller nøyaktig hvor den er plassert, men ved hjelp av koordinater har vi fått mye bedre data som forhåpentlig gjør at foreldre på vei til kamp sparer tid, forteller Johnsen.

Gode data + teknologikraft

MinFotball har eksistert siden 2012, og var allerede populær da Norges fotballforbund inngikk samarbeid med Telenor.

– Jeg vil si vi nå har gått fra en bra app til en meget bra app, sier Tom Fodstad, leder for salg og forretningsutvikling i NFF, til Link.no.

android_minfotball

Det er Norges fotballforbund som eier dataene i appen, men Telenor har teknologikraften og erfaringen til å foredle disse dataene, mener Fodstad.

– Telenor har også gått inn og tatt regningen som en del av en større sponsoravtale med oss, for å synliggjøre det engasjementet de har for breddefotballen. Så kan vi konsentrere oss om å bruke våre ressurser på det vi skal gjøre, nemlig å gjennomføre arrangementene i Fotball-Norge.

Enorme muligheter

Også som «vanlig» supporter eller spiller i voksen alder vil du ha nytte av MinFotball.

Følger du lag i Tippeligaen vil du få varslinger underveis i kampene, og følger du lag lavere i divisjonene vil du kunne få pushvarslinger om sluttresultat og kampendringer.

Appen har også et klart forbedret design, ny og forenklet navigasjon, og mye mer er under planlegging.

Tom Fodstad i Norges fotballforbund ser fram til den dagen han kan få live-oppdateringer fra sønnens fotballag.

– Jeg tror det skal være gjennomførbart på sikt, og er glad vi har Telenor med på laget for å få maksimalt ut av alle mulighetene, sier han.

Har du ideer til forbedringer, eller ser du noe som ikke virker, oppfordres du til å sende inn til support@minfotballapp.no.

Last ned MinFotball til iPhone
• Last ned MinFotball til Android