5 minutter å lese

Hvilken mobilpersonlighet har du?

Det siste året har vært preget av mange spennende lanseringer på mobilfronten, og vi er inne i en periode der det ikke kun er fokus på spesifikasjoner men også nyttige funksjoner. Har man en jobb eller hobby som fordrer at man bør anskaffe en mobil som imøtekommer visse behov, er det verdt å undersøke litt først før man går til innkjøp, da man potensielt binder seg for et nytt år. Vi har kompilert en liste med de mest markante mobilene og deres særegenheter for å lettere kunne orientere seg i mobiljungelen.

Samsung Galaxy S6 – For maksimalisten som vil ha «alt», se den i nettbutikken!

Samsung Galaxy S6 edge

Årets største flaggskip har landet i form av Samsungs årlige S-serie, og skal man tro spesifikasjonene har Samsung satt standarden for det kommende året uansett behov. Plastikkrammen vi kjenner fra tidligere modeller har blitt pensjonert til fordel for glass og en metallramme som holder det hele sammen, og gir mobilen en klar følelse av kvalitet når du holder den i hånden. Maskinvaren har fått seg et kraftig løft og kan skilte med markedets skarpeste skjerm som nærmest gjør hjemmekinoen din avlegges, samt markedets raskeste mobile prosessor i form av Exynos 7420. Trådløs lading har blitt mer og mer vanlig i løpet av det siste året, og Samsung viderefører denne populære funksjonen også her med S6 og S6 edge. Det er en del nye funksjoner å nevne, men den mest merkbare er åpenbart S6 edge sine sideskjermer, som gjør mobilen til et estetisk blikkfang. Har du akutt behov for en linjal, et vater eller kanskje bare ønsker at kontakter som ringer blusser opp i selvdefinerte farger via sideskjermen, er dette mobilen som har «alt» for den kravstore.

Samsung Galaxy S5 – Holder fortsatt stand, sjekk det ut i nettbutikken!

Samsung Galaxy S5

I mobilverden går tiden raskere enn ellers i verden, og dette gjenspeiler seg i det faktum at en mobil gjerne ansees som avlegges da den blir erstattet med en ny modell året etter. Samsung Galaxy S5 kan fortsatt hevde seg i toppen blant de beste, og har noen fordeler over årets modell beroende på hva slags mobilbruk du har. Samsung Galaxy S5 kan skilte med vann- og støvtette deksler, ekstra minnekort og utbyttbart batteri, hvilket er valgmuligheter som ofte skiller mellom et kjøp eller ei. Er du en partyløve som omgås heller fuktig klima, er vanntett mobil gull verdt og behovet for forsikring blir brått litt mindre. Har du allerede S5 og sikler på årets modell, er det kanskje på tide å vurdere denne som arvegods for en venn eller et familiemedlem i nød så du kan gå til innkjøp av S6 med god samvittighet.

HTC One M9 – for den lydbevisste, få gromlyden i nettbutikken!

HTC One M9

Kravene man stiller til mobil igjennom de siste årene har endret seg kraftig, og det forventes at man til enhver tid har en mobil som kan alt fra enkle telefonsamtaler til å være et lite mediesenter. Så i måte fremstår HTC One M9 som en Porsche på hele 157 gram som skiller seg ut fra mengden i børstet aluminium og oser av en gjennomtenkt designfilosi. På utsiden kan det late til at det ikke har skjedd mye siden fjoråret, men det er tross alt det indre som teller. Kamerakvaliteten har fått seg et løft som avgir skarpe bilder uansett lysforhold, og på prosessorfronten finner vi siste skrik fra Qualcomm i form av Snapdragon 810 som sikrer en sømløs opplevelse uansett hva du mater den. Rosinen i pølsa er lydkortet som hevder seg et par hakk over de andre modellene på markedet og kan dra selv de mest krevende hodetelefonene. Du får i tillegg en virtuell surround sound-funksjon som gir nytt liv til film og video-opplevelser og er åpenbart den mest «audiofile» mobilen du får fatt i.

iPhone 6 – Allrounder-mobilen, din nå i nettbutikken!

Apple iPhone 6

Den eneste mobilen på listen som ikke tilhører Android-familien er Apple’s siste skudd på stammen i form av iPhone 6, som har virkelig har gjort store endringer på sitt faste design til fordel for avrundede kanter med aluminium, og tatt steget et par hakk videre hva størrelse angår. iOS er kjent for sitt enkle og intuitive grensesnitt som lett kan håndteres med én hånd, og er du allerede i besittelse av Mac, iPad eller andre Apple-enheter er det ingen grunn til å ikke øke familien med et ytterligere et medlem. Kameraet er alltid en het potet ved hver iPhone-lansering og dette er intet unntak, da iPhone 6 ligger helt i toppsjiktet hva kvalitet og hurtighet angår.

Sony Z3 Compact – Mobilen for regnvåte hobbyer, bli vanntett du også, i nettbutikken!

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

Mobilbransjen har stort sett gått i en retning hvor mantraet «større er bedre» har vært fellesnevner for de store produsentene, og dette merkes godt i disse dager, da man begynner å nå en grense mellom mobil og nettbrett. Sony har tatt dette til etterretning og gir deg et alternativ til deres flaggskip Z3 i form av en mer kompakt versjon. Til tross for størrelsen er det lite som skiller Z3 og Z3 Compact, annet enn litt mindre batteri, mindre skjerm og litt lavere oppløsning, hvilket gir det beste av to verdener.
Mobilen er vanntett og har støtte for det meste av pulsbelter, så om du liker badeliv, trening ute eller rett og slett foretrekker en promenade i høljregnet, vil skrittene bli telt og mobilen holde seg intakt uten problem. Blant ekstrafunksjonene som stikker seg ut i mengden er det også lagt opp til at Z3 Compact fungerer som en teleslynge for høreapparat, hvilket er en kjærkommen funksjon for mange.