4 minutter å lese

Mobilspillet «Night Terrors» er som «Pokémon Go» fra helvete

«Night Terrors: The Beginning» er ikke noe for sarte sjeler, for å si det forsiktig.

Det nye mobilspillet til iPhone er nemlig noe av det absolutt skumleste vi har opplevd. Og verst av alt? Du spiller det i ditt eget hjem …

Spillet benytter seg av AR-teknologi (kort for augmented reality, alternativ virkelighet på norsk), et begrep mange fikk øynene opp for takket være «Pokémon Go»-feberen som herjet landet tidligere i år.

AR gjør det mulig å blande virkelighet og fantasi på mobilskjermen, et grep utviklerne bak «Night Terrors» nå altså utnytter til å skremme vannet av deg.

Det eneste du får vite om spillet før du setter i gang, er at du må spille det på kveldstid, innendørs, med alle lys av og hodetelefoner på.

Kjenner du at nakkehårene reiser seg bare ved tanken på dette? Det er bare begynnelsen …

night_terrors_01-1050x700

Vi prøvde spillet selv, en sen og mørk høstkveld mens vinden herjet utenfor de mørke vinduene. Alt lyset var skrudd av, og spillet kunne begynne.

Ganske raskt ble det som vanligvis oppleves som trygghet innenfor hjemmets fire vegger snudd helt på hodet. Der du går gjennom mørket med telefonskjermen foran deg, merker du raskt at du likevel ikke er alene i rommet …

Straks du starter opp spillet, begynner telefonen å leve sitt eget liv. Lommelykten, som lyser opp rommet foran deg, blinker på en ekstremt ekkel måte. Samtidig spilles det av lyd i hodetelefonene som effektivt setter en intenst uggen stemning.

Superskummelt? Javisst. Og det selv før det begynner å dukke opp ting på skjermen …

Vi skal ikke ødelegge spillopplevelsen, men lar deg heller selv oppdage hvor skummelt AR virkelig kan være med «Night Terrors: The Beginning», som koster 11 kroner til iPhone (en Android-versjon er visstnok underveis).

«Night Terrors: The Beginning» er, som navnet antyder, bare en start – både på dette spillet, men også på en hel spillsjanger som garantert vil vokse med årene som kommer (blant annet kan vi ganske sikkert forvente oss helt fantastiske opplevelser fra Magic Leap).

Spillutviklerne nådde ikke helt målet da de forsøkte seg på en folkefinansieringsrunde, og har derfor gått ut med denne første versjonen som ikke inneholder alt som utviklerne ønsket at skulle være med. Inntil det kommer en større og mer omfattende versjon av spillet, er imidlertid det vi nå har tilgjengelig mer enn nok til å vise hvor skremmende et mobilspill kan være.

Utviklerne i Novum Analytics har jobbet med «Night Terrors» i tre år, og ifølge selskapets gründer Bryce Katz er det først nå vi virkelig kan forvente gode AR-spill.

– Vi startet dette med AR i tankene – det var den eneste planen vår. Den store hindringen vi raskt møtte, var at de aller fleste mobiltelefonene ikke var kraftige nok til å kjøre slike spill før sent i 2014, sier Katz til Scifipulse.net – der han også avslører at han fikk ideen til spillet allerede i 2007, da han så skrekkfilmen «Paranormal Activity».

Last ned «Night Terrors: The Beginning» til iPhone (11 kroner)

 

Flere skumle AR-spill:

Lyst til å se hvordan AR kan brukes i andre skremmende spill til mobilen? Da kan du kanskje vurdere å sjekke ut disse mer eller mindre vellykkede spillene:

Det er neppe uten grunn at «Zombie GO!» (iPhone, 11 kroner) nylig byttet navn fra «Zombies Everywhere» – selv om spillet først kom ut flere år før «Pokémon GO!». Også her kan du gå rundt og se verdenen gjennom mobilskjermen – men i stedet for å jakte søte monstre, vil det i stedet dukke opp zombier … som du deretter må rydde av veien.

Samtidig er det en konkurrent på Android som ikke bare har samme premiss, men nesten også heter det samme. «Zombie GO» (Android, gratis installering),

En annen form for AR via mobilen (som riktignok også ligger i grenselandet til VR) er spillene som benytter seg av lyd. En av de mest kjente her, er «Papa Sangre», som kom ut for noen år siden. På selve Halloween i år kommer oppfølgeren, og også her er det ørene dine som spiller hovedrollen.

Et annet lydbasert AR-spill som også kan sørge for at du kommer i bedre form, er «Zombies, Run!» (gratis til iPhone og Android). Her tar du på deg hodetelefonene når du skal ut og løpe, og får brått hastverk med alle zombiene som er i hælene på deg …

Du har også mer tradisjonelle skytespill som «Clandestine, Anomaly» (Android, gratis installering –  iPhone, 44 kroner), og noen (smått håpløse) «spøkelses»-apper som «Ghost Observer 2» (iPhone, gratis) som lar deg finne ånder i omgivelsene dine.