2 minutter å lese

Nå blir YouTube en betalingstjeneste – om du vil slippe reklamen

Begynner du, som oss, å bli smått lei av de lange reklamene som kommer foran og bak nettvideoer – og da spesielt de som ikke lar seg hoppe over?

En løsning som stadig flere oppdager, til innholdsprodusentenes store fortvilelse, er annonseblokkering. Men hvordan skal da produksjonen av innholdet finansieres?

Nå innfører derfor YouTube en helt annen modell for reklametrøtte videovenner i den nye tjenesten RedTube YouTube Red. Her kan du mot å betale et månedsbeløp bli kvitt all reklame – i tillegg til at du får tilgang på YouTubes nye Gaming-app, deres kommende musikkapp samt eksklusivt videoinnhold.

Amerikanerne som nå kan melde seg på tjenesten må bla opp 9,99 dollar per måned (eller $12.99 om man betaler via Apple-kontoen). Da får de også tilgang til musikkstrømmetjenesten Google Music, samt at de som betaler for musikktjenesten får tilgang på YouTube Red.

For, som med så mange andre nettjenester som lanseres – dørene er ennå ikke åpne for norske brukere, og vi vet heller ikke når det skjer.

rednorge

Som betalende YouTube-bruker åpner det seg en rekke tekniske fordeler, som at du kan lagre videoer offline, samt at du kan høre på musikken fra videoer i bakgrunnen mens du bruker andre apps.

Men aller mest interessant blir nok lanseringen av det eksklusive innholdet for YouTube Red-abonnentene, noe som sparkes igang neste år – i hvert fall om du er en av dem som faktisk vet hvem det snakkes om når avisene skriver om «YouTube-stjernene».

Du finner nemlig mange av de aller største på listen over Red-eksklusive serier som allerede er annonsert – inkludert den aller største, PewDiePie. Han skal sammen med «The Walking Dead»-produksjonsselskapet Skybound Entertainment lage serien «Scare PewDiePie», der vi får oppleve den svenske YouTube-helten bli, vel, vettskremt av skremmende spillscener … bare i virkeligheten.