3 minutter å lese

Vil du ha S6 … eller litt ekstra Edge!

Da Link.no tidligere denne måneden fikk teste ut Samsungs nye flaggskipmodell Galaxy S6 Edge på mobilmessen MWC i Barcelona, kunne du kanskje se at dette vil bli en ettertraktet og populær telefon.

Én ting er å se – noe helt annet er å røre: Godt er det derfor at du om ikke lenge kan få henda på din egen Galaxy S6 Edge. Telenor i dag åpnet nemlig i dag sitt eksklusive forhåndssalg av modellen, med levering tidligst 11. april.

Også den «normale» modellen Galaxy S6 – uten buede skjermer – er tilgjengelig for forhåndsbestilling med samme leveringsdato.

Til venstre den «vanlige» Galaxy S6, til høyre Galaxy S6 edge med buede kanter på begge sider av skjermen. Foto: Samsung
Til venstre den «vanlige» Galaxy S6, til høyre Galaxy S6 edge med buede kanter på begge sider av skjermen. Foto: Samsung

Når det kommer til hastighet, skjermoppløsning og andre hovedspesifikasjoner, er begge modellene stort sett like. Begge har for eksempel en 5.1-tommers Quad HD Super AMOLED-skjerm som gir fantastiske bilder, et superraskt 16MP-kamera, en åttekjerners 64 bits-prosessor og støtte for trådløs lading. I tillegg har begge modellene supersterkt Gorilla-glass både foran og bak, noe som sørger for at de ikke knuser så lett.

Men når du skal velge hvilken av de to modellene du skal gå for, kan det jo også være greit å vite litt om forskjellene mellom de to; Nøyaktig hva er det som gir Edge nettopp den ekstra X-faktoren?

Under panseret på S6 Edge finner du et litt kraftigere batteri på 2600mAh, mens S6 har 2550mAh. Det er også noen få millimeter forskjell på dimensjonene på de to modellene, samt at S6 Edge er seks gram lettere.

Så da er dét sagt! Men Edge sitt lille ekstra ligger, ikke overraskende, i den buede skjermen som pryder forsiden av S6 Edge, ganske så ulikt hva vi er vant med fra andre mobiler. Så hva kan du gjøre med den, mon tro?

Ganske mye, faktisk.

screen

Ved at Samsung har «dratt» skjermen ned rundt kantene på hver side av telefonen, har de i praksis sørget for enda større plass til å vise fram nødvendig og relevant informasjon.

Helt fra du slår på telefonen for første gang, vil dette blant annet gi deg lettere tilgang til dine favorittkontakter. Det er bare å dra fingeren inn fra siden over kanten for å enkelt kunne kommunisere med dem på flere måter. Samsung kaller dette selv «People Edge».

I tillegg kan du gi hver av disse kontaktene sin egen farge. Dette er faktisk en ganske smart og velkommen funksjon også av praktiske grunner: Når du legger telefonen med skjermen ned, for eksempel i et møte eller på en restaurant, vil telefonen kunne sende farget lys ut av skjermens kanter slik at du lett kan se hvem som ringer uten å røre telefonen.

Om det ikke passer å ta telefonen, kan du enkelt sende en forhåndsbestemt melding til den som ringer ved å legge fingeren oppå hjertesensoren på baksiden.

Når utviklerne av forskjellige apps etterhvert lærer den buede skjermen å kjenne, vil de også kunne utvikle funksjoner som utnytter det nye designet til fulle.

I tillegg til å vise nøkkelinfo som klokkeslett, aksjekurser, værvarsel og den slags på siden av skjermen, vil stadig flere apps kunne pushe info og notifikasjoner til skjermkanten. Du kan enkelt bla mellom flere «faner» på skjermen ved å dra fingeren over kanten.

I daglig bruk er akkurat det sistnevnte også en svært behagelig opplevelse: Takket være den buede glassskjermen er det langt bedre og mer naturlig å bruke skjermen, ettersom fingrene aldri må forholde seg til harde rammer når du sveiper fra side til side over kanten.

Her kan du se noen av funksjonene demonstrert i videoen Link.no filmet på MWC-messen i Barcelona.

På Telenors nettbutikk kan lese mer om Samsung Galaxy S6 Edge og Samsung Galaxy S6, som begge to nå kan forhåndsbestilles.

Begge modellene kommer i svart, hvit eller gull, med enten 32 eller 64 GB lagring.

Har du en favoritt? Fortell oss i kommentarfeltet!