2 minutter å lese

Nå kan du live-strømme livet ditt på Facebook

Før jul åpnet Facebook opp for at en liten eksklusiv klubb av Facebook-brukere kunne live-strømme video, et grep som sikkert fikk noen til å skjelve i shortsen borte hos Periscope (og Meerkat, om det er noen igjen der).

Noen som raskt omfavnet funksjonen, var I kveld med YLVIS, som har sendt live via Facebook-appen på mobil i kulissene (og fra scenen) under årets sendinger, til glede for fans fra hele verden.

Like før IKMY – LIVE!

Posted by I kveld med YLVIS on 26. januar 2016

I dag annonserte Facebook at tjenesten nå åpner for alle. Først ut er amerikanske FB-brukere … samt oss her i Norge.

Som VGs sosiale medier-sjef Øyvind Solstad tipper i en FB-post:

For en gangs skyld er vi i Norge blant de første som går. Kanskje pga raske telenett og Facebooks nye datasenter i Sverige?

Uansett, moro er det. Og enkelt, viser det seg.

Om du har fått live video-funksjonen i Facebook-appen, finner du knappen nederst til høyre i skjermbildet der du vanligvis skriver inn de fascinerende statusoppdateringene dine.

video-sak

Om du ikke ser symbolet, kan det hende at du ikke har fått funksjonen ennå. Eller at du ikke har en iPhone – Facebook lover at også Android-brukere skal få tilgang snart.

Underveis i sendingen får du se hvor mange som følger med, hvem som ser på, og en sanntids-strøm av kommentarer.

Før du starter sendingen, får du også muligheten til å beskrive live-sendingen til dine venner, slik at de får valget om det er noe som er verdt å se før de trykker play. «Plukker navlelo»? Njeeeeei …

For hvem vet hva som vil dukke opp nå som hvermansen får mulighet til å live-strømme hva som helst via mobilen til alle sine Facebook-venner – med videoer som i etterkant blir liggende på tidslinjen din (med mindre du aktivt sletter den)?

Det vil garantert kunne dukke opp svært fengende live-strømmere – akkurat som Ylvis-gutta over her – som du kanskje synes gjør en så god jobb at du ønsker å bli varslet neste gang de går live via abonnementsknappen.

I starten vil vi også få se alt fra småtrivielle hverdagsstrømmer fra venner som bare vil teste ut funksjonen, til ståkete og ufokuserte livestrømmer fra konserter og annen moro.

Og sist, men ikke minst: De sene timers livedekninger, som ganske sikkert vil tilføre nye dimensjoner til fylleangsten dagen derpå … (og, i den forbindelse: Hvordan vil Facebooks ellers så strenge sensurpoliti fungere her?)