2 minutter å lese

Nå kan du spy regnbuer i Snapchat

Noen nyheter er viktigere enn andre. Men også fullstendig uviktige nyheter kan være viktig … for eksempel denne om at du nå kan spy regnbuer i Snapchat, en app som tross alt preger store deler av hverdagen til veldig mange nordmenn.

Det er i den siste oppdateringen av appen at nyhetene strømmer på – og viktigst av disse er kanskje innføringen av såkalte «linser». Vi kan like godt kalle dem «effekter», for det er nettopp det de i praksis gjør: pryder selfiene dine med artige animerte effekter som regnbueoppkast, hjerter eller tårer i øynene, monsterbrøl, gammelmannsmonokkel, ping-pong-øyne og så videre …

Her kan du for eksempel se Kygo leke seg med litt gla’-oppkast:

For å få tilgang til de nye selfie-effektene, må du altså først ha oppdatert appen til siste versjon (til både Android og iPhone). Trykk deretter inn på ansiktet på skjermen og hold inne – og vips: Snapchat scanner fjeset ditt, samtidig som de forskjellige effektene dukker opp.

Slå deg løs! Og husk at dersom du deler din beste effekt-snap med oss på snapchatkontoen Telenornorge innen klokka 18.00 i kveld, så kan du vinne et kult headsett.

snaphead

Den nye Snapchat-oppdateringen bringer også mer med seg enn bare effektene.

Du kan nå samle trofeer i den såkalte «trofésamlingen», som noen også fikk en forsmak på i forrige oppdatering. Du kan få tilgang til denne samlingen ved å trykke på snapchat-spøkelset øverst på skjermen når du er i kameramodus, og så klikke på den lille pokalen du ser øverst. Endelig får du betalt for alle de endeløse timene på Snapchat!

Noen andre som får betalt med den tredje nye funksjonen, «Replay», er Snapchat selv. De innfører nemlig nå brukerbetaling i appen, riktignok bare i USA i begynnelsen.

Mens du tidligere bare har kunne spille av en snap på nytt én gang per dag, kan du nå betale deg å få se snappen en gang til. I USA koster dette 99 cent for tre avspillinger, så får vi se om det nærmer seg tieren når funksjonen blir tilgjengelig i Norge …