3 minutter å lese

Nå kan du styre robot-støvsugeren med mobilen

Oppgaven er hverken vanskelig eller spesielt tung, men likevel opplever mange at gleden ved å hente frem støvsugeren sitter langt inne.

Dette er i ferd med å endre seg …

De siste årene har vi nemlig sett et massivt inntog av det som gjerne omtales som «robot-støvsugere». Dette er mer eller mindre automatiserte støvsugere som på egenhånd finner veien rundt i boligen og samvittighetsfullt sveiper innom alle hjørner.

cat shark duck shark week vacuum

Sett i gang støvsugeren når du løper avgårde til jobben, og så kan du komme hjem til rent og støvfritt hus — så fremt boligen din ikke har mange trapper, tykke tepper, høye lister, nedsunket stue, platåer eller andre spissfindige interiørdetaljer.

Og det aller beste er at flere produsenter nå lar deg kontrollere støvsugeren med mobilen.

Plutselig er det gøy å støvsuge.

Her er noen av de mest spennende robot-modellene i 2016:

iRobot Roomba 980

irobot-roomba-880

Denne måneden introduseres den nyeste toppmodellen fra robotstøvsugerpioneren iRobot. Modellen med navn Roomba 980 imponerer fagfolk og har gjort det svært bra i tester (les DinSides test her).

Kort oppsummert har iRobot Roomba 980 bedre navigasjon i tillegg til en kjekk funksjon for «teppe-boost». Dette betyr at når iRoboten ruller opp på teppet så skrus effekten kraftig opp for å sikre at hundehår og annet rask blir med inn i støvsugeren.

Designmessig er det ikke så mye som skiller den fra forrige utgave, en sort og ganske sober design som ikke gjør for mye ut av seg. For iRobots del skaper den nye app-styringen stor begeistring blant testerne, og appen lar deg både programmere og fjernstyre støvsugeren.

Pris: ca. 11499,-

Samsung POWERbot VR 90000

SR20H9050U Forside Hvit

Når så du sist en støvsuger som appellerte til både øyne, intellektet, gameren og fremtidsentusiasten i deg?

Samsung har som kjent stålkontroll på designfronten, og det er lett å se på deres nyeste støvsuger-robot. Kanskje har Samsung-sjefene vært hakket overambisiøse da de ga navn til herligheten?

POWERbot VR 9000 høres kanskje mer ut som et våpen enn en støvsuger, men ikke la det skremme deg.

Kombinert med «cyclone force» sørger Samsung for opptil 60 ganger sterkere sugestyrke sammenlignet med tidligere robotmodeller, og luften blir renset for støv og smuss ved hjelp av sentrifugalkraft.

Hele 10 innebygde sensorer og ett digitalkamera sørger for å scanne hver krik og krok i huset ditt etter støv. I tillegg kan du enkelt peke med fjernkontrollen der du ønsker umiddelbar rengjøring, for eksempel hvis du søler noe på gulvet. Moro.

Pris: ca. kr. 7999,-

Dyson 360 Eye

Kongen av støvsugere generelt er high end-fabrikanten Dyson. For noen år tilbake revolusjonerte de støvsuger-bransjen, og nå tar de mål av seg til å vinne kampen om robot-kundene.

Nyvinningen Dyson Eye 360 benytter både avansert matematikk, sansynlighetsberegninger og et 360 graders kamera for å holde boligen din kjemisk fri for støv og urenheter. Det kraftige suge- og sentrifugalsystemet skal også kunne håndtere mikropartikler som pollen og muggsporer.

I tillegg er Dyson 360 Eye både beltegående (for bedre fremdrift) og kan skilte med en sugemotor som opererer med 78 000 omdreininger i minuttet. Det er selvfølgelig noe karbonfiber inne i bildet, og den medfølgende appen fungerer både til iOS og Android.

Pris: ca. kr. 10700,-

En video fra lanseringen av Dyson 360 Eye kan du se her:

Miele Scout RX1

20000105449-000-00_20000105449

 

High end-produsenten Miele lar lansert «Scout RX1», en moderat futuristisk utseende robotstøvsuger som frister med fire USPs: Miele stiller med en type smart navigasjon som skal sikre rengjøring i områder som er vanskelige å nå.

Ekstra lange børster strekker seg helt inn i de trangeste hjørnene, samtidig som en egenutviklet møbelbeskyttelsesteknologi sørger for at det ikke oppstår stygge streker langs siden på Le Corbusieren.

Pris: kr. 7316,-