2 minutter å lese

Nå kan bikkja facetime deg på jobb … i HD

En av de mest leste sakene på Link.no i fjor tok for seg «kattetelefonen» fra Weenect.

Dette stykket fransk katte-tech gjør det mulig for katte-eiere å ringe en mottager som er festet til kattens halsbånd. Svært betryggende å kunne høre et lite mjau i natten.

Amerikanerne er nok hakket kvassere når det kommer til teknologi. Tech-selskapet PetChatz gjorde seg allerede for et par år siden bemerket med muligheten for at du kunne ringe opp til kjæledyret … og videochatte litt i samme slengen.

vinkehunden

Nå har imidlertid PetChatz tatt det hele et steg – eller rettere sagt en pote – lenger. De har nemlig lansert det «revolusjonerende» konseptetet PawCall, der hunden eller katten din nå kan ringe til deg.

Ifølge produsenten er nemlig PawCall noe mer enn bare en vanlig kjæledyrskamera.

Slagordene som brukes i markedsføringen er fengende: «Se… snakk… sniff… godbit».

I PetChatz’ emosjonelt sterke reklame- og informasjonsvideo introduseres nyvinningen med spørsmålet: «Har du ringt kjæledyret ditt i dag»?

Så kommer oppfølgingsspørsmålet: «Har kjæledyret ditt ringt deg»?

Akkompagnert av latinamerikanske jazztoner vises PawCall i aksjon: En velfrisert hundelabb trykker på PawCall-knappen, og en melding dukker opp på iPaden: «Kjæledyret ditt ringer!»

Like etter viser matmor seg i displayet, og en slags puddel i sideleie har en givende samtale med matmor:

Produktet kan kanskje virke litt søkt for noen, men ingen bør undervurdere dyreeieres ønske om at kjæledyret har det bra når det er hjemme alene.

Og blant myriadene av hjelpeløse gadgets er PawCall i hvert fall noe som kommer til å glede noen. At det også involverer digitale initiativ for medlemmer av dyreverdenen er vel bare positivt.

Menneskets beste venn sender foreløpig ikke vovede snaps på eget initiativ, men utsettes for sterke incentiver for å ringe sin eier i arbeidstiden.

PetChatz og PawCall har nemlig en innebygd godbit-dispenser – uunnværlig, i hvert fall hvis du skal få katten til å ringe deg når du er ute av huset.

PetChatz HD er i salg nå og koster rundt 3500 kroner. PawCall lanseres i februar og vil ifølge PetChatz koste rundt 800 norske kroner.

Skjermbilde 2016-01-08 kl. 14.35.24