2 minutter å lese

Nå kan du lagre minnene dine i Snapchat-skyen

Snapchat er i ferd med å bli mer populært enn Facebook som det mest brukte sosiale mediet her til lands.

Vi snapper «hele tiden», og om alt mulig rart. Snapchat er flinke til å komme med hyppige oppdateringer for å holde den enorme brukerbasen sin aktiv og interessert i tjenesten, og nylig rullet de ut nok en oppdatering. Denne gang med noen store forandringer i kjernefunksjonen til tjenesten.

Den store nyheten i oppdateringen er muligheten til å lagre bildene dine som «memories». Det har lenge vært mulig å lagre snappene lokalt på telefonen din, men nå kan du lagre de i Snapchats egen skylagring.

Dermed står du ikke i fare for at minnene blir borte om telefonen skulle fordufte. Bildene og videoene bruker geo-lokalisering til å grupperes i album, så du enkelt kan søke opp bilder fra ferieturen til Hawaii for å vise fram til venner og bekjente.

Bilder du derimot ikke vil at andre skal se kan lagres i et eget album som du kan låse med PIN-kode.

Nå kan du lagre bildene dine i Snapchat-skyen.

Selv om kjernekonseptet med Snapchat er at bildene du sender kun vises for mottakeren i opptil ti sekunder, har «min story» blitt så absorbert i den daglige snap-rutinen at det føles som om funksjonen har vært der hele tiden.

Her kan man legge ut bilder som kan ses så mange ganger man vil i 24 timer. Med den nye oppdateringen kan man plukke fram bilder fra minnearkivet og laste opp på «min story».

Bilder som er mer enn én dag gamle vil få en hvit ramme rundt seg, så alle ser at det er et gammelt bilde.

Oppdateringen har fått blandede tilbakemeldinger. William Turton som skriver for teknologinettstedet Gizmodo, sier hele tjenesten er ødelagt etter den nye oppdateringen. Unge, lovende Turton argumenterer med at det vakre med Snapchat er at alt som legges ut er spontant.

Nå er Snapchat bare en ny Facebook og Instagram, mener Turton. «My stories» vil bli fylt opp med bare de beste bildene, noe han mener Snapchat ikke er laget for. Han spekulerer samtidig i at denne oppdateringen kommer for at Snapchat skal kunne tjene mer penger på annonser.

Hvis du har en liten ring under fotoknappen i Snapchat er «Memory»-funksjonen aktivert på Snapchat-kontoen din, og det er bare å sette i gang med minnelagringen.

LES OGSÅ: Når sjefen er på Snapchat: Slik unngår du de pinlige øyeblikkene