2 minutter å lese

Nå skal også BH-en din snakke med mobilen

Den ser ut som en vanlig sports-BH, men ikke la utseendet lure deg. For som med BHer flest er det først og fremst det som er på innsiden som vekker interesse.

Glem smartklokker, smartarmbånd og alt annet som dingler på håndleddet ditt under trening. Nå kan du ha på deg teknologien.

bratech

OMbra er nemlig en intelligent sports-BH. Den er laget og designet av OMsignal – teamet bak Smart-skjorten fra Polo Sport – og inneholder alle funksjoner du kan forvente av en digital PT (personlig trener).

Smart-BHen måler ting som hjerterytme, pulstopper, kaloriforbrenning og antall skritt, og kan selvfølgelig synkes til smarttelefonen din og apper som Nike+ og Stravia.

Men det er heller ikke alt.

Det eksklusive undertøyet kan også gi deg umiddelbar feedback under trening. Den gir tilbakemelding på hvordan du puster, og hvordan du eventuelt bør puste bedre. I tillegg vet den hvor sliten kroppen din er, basert på tidligere trening.

BH-en sjekker også hvor mye innsats kroppen din brukte under økta, slik at du (smertefullt) får vite om du faktisk ga alt du hadde under spinningen.

Alle som har hatt på seg en dårlig sports-BH vet hvor mye gnagende stropper eller hoppende pupper kan ødelegge for treningen. Det vet heldigvis de som har laget OMbra også.

For selv om BHen er velutstyrt med teknologi, betyr ikke det at den er vond eller skadelig å ha på, snarere tvert i mot. OMbra har fått gode tilbakemeldinger på komfort, og tilpasser seg kroppen uten å gnage løs på ribbeina. Du kan også justere både stropper og støtte etter behov.

Ville du tatt en løpetur med tekno-BHen?

giphy-4

Og så til det alle lurer på: Hvor mye koster den? Prisen ligger, ikke helt avskrekkende, på 1400 kroner. Du kan riktignok ikke gå amok med netthandelen helt ennå: BH-en slippes ikke før om noen måneder, men allerede nå kan du sikre deg herligheten først av alle.

Det meste av det du lurer på om OMbra kan du få svar på her. Men vi brenner fortsatt inne med noen spørsmål: Hvordan holder man denne delikate saken best og enklest mulig ren, når man ikke kan slenge den inn i vaskemaskinen? Og tilpasser den seg virkelig kroppen så bra at man kan kjøpe den på nett og regne med at den passer? Og hvordan kan en sports-BH med en bestemt utforming være komfortabel til alle typer trening? Fra yoga til spinning?

giphy-3

Sist men ikke ikke minst er vi nysgjerrige på om den vil lykkes bedre enn sin forgjenger, Microsoft Bra. Denne prototypen ble sluppet i 2013, og skulle alarmere kvinner om at de var stresset eller emosjonelle når de overspiste. Som å ha på seg mora si, med andre ord.

Vi håper OMbra er smartere enn som så.

CYDH8onUoAAX4Vn.png-large

Toppbilde: OMbra prototype