Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

4 minutter å lese

Nå skal TV 2 sende Telenorligaen!

E-sport blir stadig mer populært, og takket være en ny avtale mellom Gamer.no og TV 2 vil stadig flere kunne få med seg kampene i Telenorligaen.

Avtalen innebærer at TV 2 skal vise tre hovedkamper fra hver serierunde i Telenorligaen, én kamp fra hvert av spillene «Overwatch», «League of Legends» og «Counter-Strike: Global Offensive». Første kamp vises allerede søndag 23. oktober kl. 18:00

– Vi tenker langsiktig og fortsetter å satse på e-sport fordi vi har tro på dette som et sports- og underholdningsprodukt både i dagens og fremtidens mediehverdag. Det er gledelig å få med oss Telenorligaen på laget, for det er ingen tvil om at dette er Norges ledende liga, sier prosjektleder for e-sport hos TV 2, Mikael Harstad Groven, i en pressemelding.

Les også: Tre nye år med Telenorligaen!

Sendes åpent på Sumo

Bare for et par uker siden sendte TV 2 hele GigaCon-messen på TV 2 Sumo, og avtalen med Telenorligaen innebærer altså en ytterligere satsing på e-sport. Det store høydepunktet i 2016 blir finalespillet på messen SpillExpo 11.-13. november.

– Dette er en merkedag for Telenorligaen og hele det norske e-sportmiljøet. TV 2 er en nasjonal størrelse og har unik kompetanse på å formidle sport, og vi gleder oss til å se hvordan de foredler dette produktet, sier leder for Telenorligaen og Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal i pressemeldingen.

– Kanalen går inn med en ambisjon å bygge opp entusiasmen, komme tettere på spillerne, lag og klubber, og skal bruke sine sendeflater til å vise nye seere hvor engasjerende e-sport faktisk er, sier han videre.

Avtalen om sending av Telenorligaen gjelder for alle TV 2s plattformer. I praksis (og i e-sportens ånd) vil det aller meste bli sendt i kanalens digitale sendeflate Sumo. Her vil kampene etter planen bli sendt åpent – altså trenger du ikke å betale for Sumo-tilgang for å se dem.

I første omgang gjelder avtalen ut 2016, men kanalen har samtidig sikret seg en opsjon på vår- og høstsesongen 2017.

– TV 2 har opparbeidet seg unik erfaring med sine mange e-sportsendinger de siste årene, og vi er svært fornøyde med at kanalen nå ønsker å vise frem det beste fra norsk e-sport åpent på Sumo. For oss i Telenorligaen har det vært viktig at kampene skal være tilgjengelig for alle, slik at e-sport blir kjent for flere i dette landet, sier Nastad Tangedal.

Les også: Overwatch inn i Telenorligaen

– Har veldig mye å si

Også e-sportansvarlig i Telenor, Magnus Aurdal, er strålende fornøyd med dagens avtale, og hva den kan innebære for e-sport her til lands:

– Når Norges største kommersielle tv-kanal går inn i e-sporten, har det selvsagt veldig mye å si for oppmerksomheten. Det er også et godt bilde på hvor stor vekst norsk e-sport har opplevd det siste året, og fortsetter å ha, sier Aurdal.

Han merker også at det har skjedd mye bare på den tiden som har gått fra Telenor gikk inn i Telenorligaen våren 2015 og frem til i dag:

– Vi føler at vi har kommet langt på vei i å sette norsk e-sport på agendaen med Telenorligaen. Dette er et område som tradisjonelt har vært løftet opp av ildsjeler som virkelig har stått på for å lykkes. Vi er veldig glade for at vårt bidrag har hjulpet med ikke bare å utvikle miljøet, men at vårt bidrag også hjelper til med å åpne både øyne og dører for norsk e-sport, sier Aurdal og legger til:

– Nå ser vi at det ikke bare er satsingsvilje i miljøet, men også i norsk næringsliv. At TV 2 går inn i et slikt samarbeid med Telenorligaen, viser nettopp hvor langt e-sport har kommet på såpass kort tid – nå også her i landet!

Dette er kommentatorene i TV 2 sendinger fra Telenorligaen:

«Counter-Strike»: Eskil «Fearsome» Uggen og Simen «warclOwn» Aas Henriksen
«League of Legends»: Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash
«Overwatch»: Christian «hansmeNt» Hansen og Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete

Les også: Nå kan også du caste i Telenorligaen!

Kamper førstkommende serierunde:

«Overwatch»
Søndag 23.10 klokken 18:00: Lions mot aNimus

«League of Legends»
Søndag 23.10 klokken 20:00: Eclipse mot Celestial

«Counter-Strike: GO»
Mandag 24.10 klokken 20:00: Norse mot BX3

Fakta om Telenorligaen:

• Telenorligaen er et divisjons- og sesongbasert seriespill i regi av Gamer.no. Det er to sesonger i året, en vårsesong og en høstsesong. Hver sesong varer i omtrent fire måneder kun avbrutt av skoleferier.
• Serien er delt inn i divisjoner fra 1. divisjon og ned til 6. divisjon. De laveste divisjonene har inntil 16 avdelinger med åtte lag i hver. Lagene innad i hver avdeling møter hverandre en gang per sesong. Akkurat som i det norske fotballsystemet.
• De beste lagene i 1. divisjon avslutter med et sluttspill som avgjør hvem som vinner. De beste lagene i lavere divisjoner rykker direkte opp til divisjonen over, eller spiller om opprykk mot andre avdelingsvinnere. De svakeste lagene på tabellen rykker til en hver tid ned.

Spill: Counter-Strike: GO, League of Legends, Overwatch og Hearthstone
Antall deltakere: Over 4000 spillere og 560 lag.
Første sesong: Våren 2015 (nåværende sesong er den tredje)
Premier: 400 000 kroner i 2016

Besøk Telenorligaen.no!