2 minutter å lese

De beste setene på Nobelkonserten er gratis – i VR!

Førstkommende søndag entrer stjerner som Sting, Conan O’Brian, Highasakite og Marcus & Martinus scenen på Telenor Arena for å hylle årets fredsprisvinner.

Får du ikke vært til stede i egen person, er det ingen grunn til å fortvile – du kan nemlig «være der» likevel, trygt fra din egen stue.

Telenor har nemlig slått seg sammen med Digital Domain, verdens fremste aktør på spesialeffekter og VR-produksjon, for å direkteoverføre hele konserten i virtuell virkelighet.

Dette betyr at du kan få de beste setene på hele konserten, bare ved å laste ned Peaceisloud-appen og ikle deg et par VR-briller.

Skaff deg Peaceisloud-appen gratis:

• Last ned til iPhone
• Last ned til Android

Om du har en VR-brille som Google Cardboard eller lignende, kan du følge Nobelkonserten live gjennom appen – i full VR, som om du skulle vært der selv.

– Vårt mål med konserten er å bruke fremvoksende teknologi, som virtuell virkelighet, for å forsterke den mest prestisjefylte prisen i verden – og samtidig gjøre konserten levende for alle, sier direktør Olav Njølstad ved Nobelinstituttet i en pressemelding.

I tillegg vil du kunne se konserten videooverført i 2D, 3D eller i 360 grader – i sistnevnte kan du «dra deg rundt» i konserten selv om du ikke har et VR-headsett liggende.

I appen vil du også få mulighet til å bli med backstage, samt oppleve mye annet spennende innhold knyttet til konserten og årets fredspris – som altså gikk til Colombias president Juan Manuel Santos for hans innsats for å få slutt på den 52 år lange borgerkrigen i landet.

– Dialog og kommunikasjon på tvers av grenser er en forutsetning for fred. Takket være kommunikasjonsmåter som både er digitalt rikere og globalt tilgjengelig, kan det viktige budskapet fra Nobels fredspris nå enda bredere, sier Telenor-sjef Sigve Brekke.

Peaceisloud-appen er bare starten på et større og mangeårig samarbeid mellom Telenor og Digital Domain, som har stått bak spesialeffektene i alt fra «Titanic» til «Deadpool».

– Digital Domain er viden kjent for sin ekspertise på liveoverføring av svært oppslukende opplevelser. Vårt samarbeid med dem vil hjelpe oss til å ytterligere engasjere både ansatte og kunder rundt hele jorden, for å styrke fredsbudskapet, sier Brekke.

– Vi er svært fornøyde med den aktive rollen vi får spille for å dele denne prestisjefylte hendelsen med resten av verden. Vi kan ikke forestille oss et mer verdifullt bruksområde for vår teknologi og kreativitet, sier Digital Doman-sjef Daniel Seah i pressemeldingen.

Skaff deg Peaceisloud-appen gratis:

• Last ned til iPhone
• Last ned til Android