2 minutter å lese

Er du også én av de som blir STRESSA av å lagre ting i «skyen»?

Isåfall er du ikke alene! Når det kommer til teknologi har jeg veldig liten tålmodighet i forhold til praktiske løsninger. Som for eksempel en skytjeneste. Praktiske løsninger er stengt talt ikke morsomme, det bør være enkelt å forstå og enkelt å ta i bruk. Derfor har jeg valgt å teste Min Sky, en skytjeneste fra Telenor som skryter av å være veldig enkel å forstå, trygg og lett å bruke.

Obs: En liten feil har lurt seg inn i tekstingen av filmen. Her er det riktige: Ubegrenset lagring i Min Sky gjelder for alle som har et av disse abonnementene; Frihet, Yng eller U18.

Denne filmen har jeg laget med mobilen min.

Jeg bruker den som kamera og den blir fort full. Likevel har jeg kviet meg for å bruke skytjeneste. Hvorfor? To ting. Liker å ha kontroll på bildene mine, litt «pensjonist-nervøs» for å ha de svirrende i en slags «sky» ute i verdensrommet. Egentlig helt idiotisk, for jeg vet jo hvor viktig backup er.

Den andre grunnen er at jeg ikke orker tanken på et slags prosjekt med glemte passord og skjulte valg, hvor jeg ender opp frustrert over å ha kastet bort tiden min på noe upraktisk og ender med å slenge mobilen i veggen og spise en halv ostekake istedenfor.

Men det tok strengt talt bare noen minutter å sette opp.

Så om du kom hit med samme «men» som meg, kanskje jeg kan drepe de for deg? Fem steg til å sette opp skyen på bare noen minutter:
1. Last ned appen «Min Sky» og lag deg en bruker – det gikk veldig raskt
2. Velg om filene dine skal lastes opp via wifi, mobilnett eller begge deler (jeg valgte begge!)
3. Drikk kaffe mens filene lastes over. Deretter kan du velge å slette de lokalt
4. Appen blir liggende som en slags bildemappe uten å ta plass
5. Logg inn på min-sky.no fra laptopen og hent ut bilder og video tatt med mobilen
Filene ligger altså bare på appen på mobilen eller der du velger å logge inn for å laste de ned. Du kan velge å lage album du deler med venner eller sortere bilende i mapper for ro, orden og zen i sjela.

Les også: slik redigerer Marie bildene sine til Instagram

Også er det ubegrenset lagringsplass (sålenge man har Telenor, da). Og én ting er jo at mobilen blir full, men tenk om den blir så dritings at den ikke kommer seg hjem igjen, og så er alle bildene borte? Ja, skyen er kanskje ikke så dum. Og denne var overraskende lett å bruke – få ut fingern så er feriebildene trygge! På fem minutter har jeg en egen bruker, bildene laster over og jeg forstår alt inne i appen.

Skrevet av:

Christina Fraas

Bloggeren Christina Fraas, AKA Kirsebærhagen, jobber for Telenor og De Nye som skribent og kreatør. Hun har en enorm interesse for alt som kan skapes på mobilen, og denne lidenskapen deler hun med Link.no sine lesere. Følg med på Christina her inne og på www.kirsebærhagen.no.

Les flere artikler