2 minutter å lese

Overwatch inn i Telenorligaen

På grunn av dalende interesse blir Starcraft II ikke lenger en del av Telenorligaen fra og med denne høsten. I stedet kommer et annet Blizzard-spill inn og kaprer den ledige plassen.

– Etter en totalvurdering har vi funnet ut at vi ønsker å bruke ressursene våre på nyere spill i vekst. Telenorligaen bør reflektere de mest populære e-sporttitlene på det norske markedet, og StarCraft II er et stykke unna nå, sier leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal til Gamer.no.

Overwatch har siden lanseringen i mai raskt blitt en favoritt blant spillere over hele verden. Bare tre uker etter lanseringen hadde spillet ti millioner spillere.

Fra høsten av blir det altså mulig å konkurrere i Overwatch i Norges største ligasystem for e-sport, Telenorligaen. I løpet av det siste året har ligaen vokst fra rundt 2000 til over 5000 aktive spillere, og for ikke lenge siden forpliktet Telenor seg som sponsor av ligaen for de tre neste årene.

– Det er lenge siden vi har sett en nykommer med et så stort potensial som Overwatch nå viser. I Korea skal spillet allerede ha blitt mer populært enn League of Legends. Vi ønsker å være med å løfte frem det norske miljøet, samt å gi lagene gode rammer for å konkurrere og å bli gode fremover, sier Nastad Tangedal.

Leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Nasad Tangedal. Foto: Mohammed Barzinje
Leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal. Foto: Mohammed Barzinje

Premiepotten som var ment til StarCraft II blir nå flyttet over til Overwatch, og det planlegges en kvalifiseringsturnering i midten av august for å avgjøre hvilken divisjon de ulike lagene havner i.

Les også: Vi så 276 millioner timer av disse spillene i fjor.

Satses allerede

Tidligere i sommer avholdt Gamer.no en turnering i Overwatch for å lufte interessen rundt spillet. 25 lag deltok, blant dem flere av landets mest kjente e-sport-klubber. Både Oslo Lions og BX3 har allerede varslet at de kommer til å satse på Overwatch.

– Det er en ny, frisk, men også konkurransedyktig tittel som kan utvikle seg til et klassisk e-sportspill. Det er rett av Telenorligaen å satse på Overwatch. Vi i Lions mener dette er en perfekt mulighet for vårt Overwatch-lag til å vise det potensialet de har, og til å etablere seg på toppen av den nasjonale scenen, forteller Luka Pavicevic, som er ansvarlig for elite-satsingen til Oslo Lions til Gamer.no.

Telenorligaen er norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og Overwatch. Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste lagene eller utøverne i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste. Over 5500 spillere deltok i vårsesongen.

Påmeldingen til høstligaen starter senere denne måneden, og selve ligaspillet drar i gang på tampen av august.

Les også: Gaming med isbjørnvakt.