3 minutter å lese

Pokémon GO startet som en aprilsnarr

De aller beste aprilsnarrene er de som er såpass troverdige at du faktisk kan falle for dem.

Spesielt Google har de siste årene virkelig dratt på med intrikate og godt planlagte aprilsnarrer – som den de kjørte for Google Maps i 2014:

Muligheten til å jakte på Pokémons i den virkelige verden, ved hjelp av mobilen din, gps-kart og utvidet virkelighet. Høres det kjent ut?

Som vanlig hadde Google gjort seg flid i all moroa, slik at det faktisk var mulig å jakte på pokémonfigurer i Google Maps på ordentlig – bare ikke på så fantastisk vis som man kan få inntrykk av i videoen over …

Det var DinSide som først minnet oss på den to år gamle spøken, og de har også gravd litt i kommentarfeltet under den opprinnelige aprilsnarrsaken hos The Verge.

Der fant de følgende kommentartråd som viser at det selv den gang var noen som mente at dette kunne være en god idé … også på ordentlig. Og kanskje var hele aprilsnarren bare en liten test for å se hvordan markedet kunne være for et spill som «Pokémon GO»? Spillutvikler Niantic, som også står bak suksessen med «Ingress», startet jo som kjent som et internt Google-selskap allerede i 2010 …

aprilsnarr

Som kjent er spøken i aller høyeste grad blitt til virkelighet i «Pokémon GO», som har slukt utallige timer og batteriprosenter fra mange mobiltelefoner gjennom sommeren. Men dette er på langt nær den eneste aprilsnarren som senere dukket opp som en helt ekte greie – se bare på denne listen:

LES OGSÅ: Slik blir du en Pokémon-mester

iPod med «telefon-tilbehør»

Allerede 1. april 2004 kjørte nettsiden Pocket-lint.com en nyhetssak om at Apple skulle lansere et telefontilbehør til iPod, noe som skulle gjøre det mulig å ringe med MP3-spilleren. De skulle bare visst hva fremtiden hadde i ermet alt tre år senere.

74f2fd3e5db5a1d5d61b01d70a2bbdd49b232f86

Aper som liker apper

Under tittelen «Planet of the apps» lurte The Sun sine lesere da de skrev om aper som lekte seg med iPader – uten å ødelegge dem. Men fullt så fjernt fra virkeligheten var det visst ikke likevel, for senere samme år fikk vi se helt ekte aper som brukte apper som om de ikke hadde gjort noe annet.

Tweets fra ufødte

I 2007 skrev Cnet om det sosiale nettverket Ultrasoundd, som skulle la fostre blogge om sin tilblivelse fra sin trygge tilværelse i mors mage. Vel, spol fram et par år, og Kickbee – et magebelte som livetweeter hendelser fra mors mage – ble forsøkt lansert. Tilsynelatende en trang fødsel, skal vi tro den nå nedlagte hjemmesiden.

Nerdeprodukter for fantasi … og virkelighet

Nettbutikken Think Geek selger, som navnet kanskje antyder, ting som gjerne setter nerdehjerter i fyr og flamme. I den kategorien finnes det nødvendigvis nok av fantasiprodukter som kan utgjøre artige aprilsnarrer, noe nettbutikken også har hatt en solid tradisjon for helt siden 2001. Noen av disse fantasiproduktene blir imidlertid så godt mottatt at de til slutt ender opp som ekte ting du kan bestille – som denne «Star Wars»-inspirerte Tauntaun-soveposen:

Google og Virgin sender folk til Mars

Det som i 2008 virket som en artig sci-fi-spøk fra Google og Virgin – de skulle samarbeide om den første Mars-kologien Virgil – kan bare om få år vise seg å holde vann. Forhåpentlig også på Mars, for de stakkarene/heldiggrisene (alt ettersom hvordan du er anlagt for slikt) som gjør seg klare for å reise med enveisbillett til den røde planeten.

PS: Bare for å gjøre det hele mer forrvirrende for folk flest, valgte Google å offentliggjøre Gmail den 1. april 2004