1 minutt å lese

Preppy tech fra Polo Sport – ville du gymmet i denne?

I disse dager brettes nye t-skjorter fra moteskaper Ralph Lauren pent inn i butikkhyller verden over. En sort, tettsittende kunststoff-sak som kunne vært nappet rett ut av en garderobe i EDM-filmen «We Are Your Friends».

Hva er så spesielt med den?

Bortsett fra det mildt douchebag-aktige designet, er det først og fremst teknologien på innsiden som skaper interesse. Pris: Ca. 2.400 norske kroner. For én t-skjorte. Hvordan har dette gått til?

Gamle Ralph har ifølge The Verge nemlig inngått et samarbeid med det canadiske tech-selskapet OmSignal. Smart-skjorten har blant annet tynne sølvtråder vevd inn i stoffet, og like under venstre bryst er det festet en slags «black box» (sorry) med sensorer.

Disse skal kunne måle ting som hjerterytme, energiforbruk, antall skritt og sikkert mye annet.

En promo-utgave at smart-skjorten ble vist for publikum under US Open i fjor. Den gang var det tennisbanens ballgutter som var utstyrt med smartskjorter.

Ralph Laurens smart-skjorte er foreløpig siste i rekken av flere tech-orienterte klesprodukter, og flere spår at dette vil bli blant de største trendene for konsumvarer i fremtiden.

Nettsiden Wearable Technologies har satt sammen en liste over noen av de mest spennende smart-klærne i 2015, her er noen av høydepunktene:

Athos smartskjorte

Hedoko smartskjorte

Hexoskin smartskjorte

Toppbilde: Ralphlauren.com