A colour of your choosing. Bilde: LG

3 minutter å lese

R.I.P. Selfie-sticks 2015, Mvh. LG

LG fremstår gjerne som den litt skye, nye fyren på avdelingen som ikke gjør så mye ut av seg, og havner sjelden i rampelyset til tross for gode prestasjoner. Med sin nye flaggskipsatsning V10 legger den lista skammelig høyt, og har et par ess i ermet som få andre kan skilte med. Med dobbel frontskjerm og et kamera som skal gjøre selfie-stick’en utdatert, er det godt å se at noen tør ta steget å lansere et produkt som skiller seg ut.

Er du typen som bruker tiden på video og medieinnhold er det G-serien til LG du bør kikke mot. Er du derimot på den andre siden av kameraet og liker å skape innhold, er dette mobilen med det lille ekstra.

To skjermer i én

LG V10 econd Screen
LG V10 har en ekstra skjerm hvor man selv kan bestemme hva som vises Foto: LG

Det som umiddelbart gjør mobilen interessant er den ekstra skjermen, som er situert til høyre for frontkameraet. Strengt tatt ikke en ekstra skjerm, men heller en utvidelse av det vanlige skjermpanelet, bare styrt med en separat kontroller og baklys. Så langt begrenser funksjonene seg til litt å enkelt bytte mellom åpne apper, flytte status-feltet over den opprinnelige skjermen for å øke plassen, eller gi deg meldingsinformasjon når den andre skjermen er låst. Blir det åpnet for at eksterne utviklere kan lage innhold for skjermen, kan dette fort bli en langt mer nyttig funksjon. Skjermen måler 2.1 tommer og har en oppløsning på 160×1040 som angivelig bare skal stjele 5% av den akkumulerte batteritiden.

Ekstra skjerm er kanskje ikke siste skrik, men tidligere forsøk har stort sett endt opp med å være mer gimmick enn særlig funksjonelt. Et godt eksempel på dette er heller ukjente Kyocera Echo som ser ut som to stykk Playstation Vita forbundet med dørhengsler. Samsungs Continiuum fra 2010 som aldri fikk noen oppfølger, kan nærmest karakteriseres som mobilutgaven av «rett til video». Samsungs siste storsatsning S6 Edge later heller ikke til å ha levd helt opp til hypen som var i forkant av lansering.

LG tilbyr deg en ekstra armlengde

Det later til at LG har en torn i siden til konseptet selfie-sticks, og har gjort en innsats for at denne trenden skal bli et foreldet stykke popkulturhistorie. Mobilen stiller med to frontkameraer med litt forskjellige egenskaper. Det ene kameraet tar bilder i 80 graders vinkel, mens det andre benytter 120 grader, og kan i ettertid kombineres med flere bilder for enda større vinkler. Har du spilt skytespill iløpet av de siste 20 årene har du kanskje fiklet litt med FOV(field of view), og kjenner deg igjen i hvor stor forskjell noen få graders endring i vinkel utgjør. Konseptet er såre enkelt og gjør at man slipper å strekke seg evig langt for å få med seg alt i en selfie, eller groupfie om det skulle være flere om benet. I tillegg til dette er det en rekke kamerafunksjoner som gjør at du enkelt kan endre kvalitet etter eget ønske, redigere, og raskt dele innhold som skiller seg fra mobiler i G-serien.

Har du lenge drømt om lange armer men har måttet ta til takke med en selfie-stick, kan V10 være redningen for deg.

Flaggskip +

Mobilen er toppspekket og har ytterligere kvaliteter som skiller den ut fra andre flaggskip.

 • Utbyttbart batteri – trivelig gjensyn!
 • Mulighet for ekstra minnekort inntil 2TB – jo mer, jo bedre!
 • Støtte for 4G+ – inntil 300Mbit i mobilnettet
 • Stålkanter og gummiert bakdeksel for godt grep og sikre mot skade

Og rosinen i pølsa for de som er i overkant interessert i lyd, kan V10 skilte med 32-bit Hi-Fi DAC fra velkjente ESS Technology, og kniver om å være den nye favorittmobilen for audiofile.

Spesifikasjoner:

 • Prossessor Qualcomm Snapdragon 808
 • Hovedskjerm 5.7-inch QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440/513ppi)
 • Ekstraskjerm 2.1-inch IPS Quantum Display (160 x 1040/513ppi)
 • RAM 4GB LPDDR3 RAM / 64GB eMMC ROM/microSD (inntil 2TB)
 • Hovedkamera 16MP med 8 Aperture/OIS 2.0
 • Frontkamera 5MP Dual Lens (80-graders vinkel/120-graders vidvinkel)
 • Batteri 3,000mAh
 • Nettverksstøtte LTE-A Cat. 6