2 minutter å lese

Har du det som trengs? Robot-rockeband søker ny vokalist

De har trommeslager, gitarist og bassist — nå søker verdens mest sjelløse band etter vokalist.

Du er ikke aktuell.

Årsak: Bandet Compressorhead består av roboter. Ikke den sirkus-aktige liksom-roboten som spiller ferdigprogrammerte låter, men heller noe som ser ut som Terminators kriminelle lillebror. På speed.

View post on imgur.com

En teknologisk bytting som heller vil spille i band enn å jobbe hele dagen (og natten) på fabrikken.

Bak robotene skjuler det seg en gjeng teknologer og gamle rockere. Musikken skapes ved at robotene i Compressorhead spiller på ekte instrumenter, og slik sett ligger de også litt nærmere det «ekte» i musikken. Men ikke helt…

I fjor spilte bandet en times lang konsert i Moskva, hvor de blant annet serverte russerne coverversjoner av «Paradise City», «Blitzkrieg Bop» og «Ace of Spades». Publikum sang med og greier.

I videoen under kan du se utdrag fra Compressorheads konsert i New York:

Som alle andre band opplever de sine opp- og nedturer. Mens mye av norsk musikk tilsynelatende har vært avhengig av knutepunktfestivaler, olje-relaterte stipender, medievennlig utseende og/eller offentlige øvingslokaler for å få det til å gå rundt økonomisk, går Compressorhead i en annen retning.

Stickboy1

På crowd funding-nettstedet Kickstarter har bandets bakmenn nå en kampanje gående. Her søker de etter midler for å skaffe/bygge seg et nytt bandmedlem. Og de mangler ikke ambisjoner.

Gitaristen «Fingers» har 78 «fingre», bassisten «Bones» blir aldri sur, og trommisen «Stickboy» har 4 armer (pluss en liten dverg-robot som kun tråkker på hi-hat-pedalen).

junior2
Compressorheads hi-hat-medarbeider. FOTO: Compressorhead

Ingen dødelig kan hamle opp med disse metall-rockerne, så nå ønsker de å få bygget sin egen vokalist.

Kun 290.000 euro, i underkant av 2.7 millioner kroner, er visst alt som skal til. Utrolig nok har de allerede hanket inn mer enn 40.000 euro, altså ca. 370.000 kroner.

Det høres styggdyrt ut, men ifølge bandets bakmenn er det store utgifter forbundet med å bygge, programmere og vedlikeholde robotmusikere.

Hva går en dugelig, menneskelig, vokalist for om dagen? Vet ikke, men hvis du stiller med et par hundre tusen — i cash — vil vi tro at det er en del avdankede storheter som ikke har noe imot å kaste seg over gamle rocke-hits fra 80-tallet.

Compressorhead

Musikalsk har Compressorheads kanskje ikke så mye for seg, men i en tid hvor stadig flere mennesker blir erstattet med roboter, hvorfor skulle ikke dette også gjelde kultursektoren?

Musikken ser ut til å passe perfekt for nettopp de som ikke synes det er så nøye om bassisten drikker øl eller mesker seg med CRC og software updates backstage.

Nok tull: Hvis bandet ikke får inn nok midler til å bygge sin egen kyborg-vokalist, kan de kanskje drive litt teknologiutveksling med det japanske universitetet som står bak den mest creepy robot-stemmen som hittil er produsert: