2 minutter å lese

Roboten Atlas takler både terreng og mobbere svært godt

Roboter kommer, og roboter går – noen bedre enn andre.

Det kunne vi for eksempel melde om etter fjorårets store robotkonkurranse i regi av DARPA, der robotene gikk på snørra i ett sett.

fall2

Mens vi sitter og ler av de dumme robotene som tryner, sitter det noen smartinger hos Boston Dynamics i USA og jobber hardt for å gjøre robotene bedre.

Vi har tidligere skrevet om deres imponerende roboter som den firbeinte Spot og tobeinte Atlas – og det er sistnevnte som nå har fått en solid oppgradering.

atlas

Den nye versjonen av Atlas er 175 centimeter høy, veier like over 80 kilo, og er designet for å jobbe både innendørs og utendørs.

Begge steder kan den takle tunge løft, samt hindringer den måtte møte på veien … som kødne mennesker med hockeykøller.

atlas1

Sier det ikke litt når vi faktisk sitter her og synes synd på roboter? Atlas har innebygde sensorer som gjør at den kan forholde seg svært godt til omgivelsene, men ellers er den dum som et brød – heldigvis.

For tenk bare hvis den hadde hatt innebygget kunstig intelligens som selv konkluderte med at det her ikke akkurat er ålreit oppførsel  – og at han kjipe dyttefyren fortjente en lærepenge?

atlas2

Vi er ganske sikre på at en robot som Atlas kunne, om den ville, slått temmelig godt fra seg.

Og når roboter nå altså er i stand til å lett komme seg opp igjen om de mot formodning skulle falle, samt etterhvert ganske sikkert bevege seg både raskere og bedre enn oss mennesker, er det bra vi har sånne som Tesla-gründer Elon Musk, som blar opp milliarder for å unngå at vi i fremtiden får drapsroboter av Terminator-dimensjoner.

Les også: Hva gjør du hvis A.I. tar over verden?

Det sagt, er vi svært imponerte over hvor langt Boston Dynamics har kommet i utviklingen av roboter.

Vi skal ikke si så mye om hvordan disse kan gjøre god nytte for seg på slagmarken, men heller tenke gode tanker og forestille oss hvordan disse kan gjøre god nytte for seg i lagerhaller, fabrikker og andre steder.

Eller, forresten – om du er lager- eller fabrikkarbeider er kanskje heller ikke det en god tanke.