3 minutter å lese

Nå er Rocket League en del av Telenorligaen!

Vi har lagt bak oss nok en fantastisk sesong av Telenorligaen.

«Starcraft II» ble byttet ut med «Overwatch», TV 2 begynte å sende kampene, og vi fikk muligheten til å følge langt flere kamper på nett takket være innføringen av community-casting.

Skal vi tro e-sportansvarlig Erling Rostvåg hos Gamer.no, har vi enda mer spenning i vente når vårsesongen av Telenorligaen starter opp i februar 2017.

– Den aller største endringen er at vi går opp fra fire til fem offisielle spill, sier Rostvåg til Link.no.

Rett før jul arrangerte Gamer.no og Telenorligaen en avstemning over hvilket spill dette skulle bli, og ett spilt vant overlegent: «Rocket League».

erling_rost
E-sportansvarlig Erling Rostvåg i Gamer.no.

– Reglene var greie: Vi fant frem tre aktuelle spill, og det som fikk flest registrerte lag innen en uke ville bli en del av vårsesongen i Telenorligaen 2017. Vi stilte krav om at det måtte være minst to stykker på et «Rocket League»-lag, og tre i de andre spillene, sier Rostvåg.

På de seks dagene konkurransen varte, ble det registrert 47 nye «Rocket League»-lag, seks «Dota 2»-lag og tre «Heroes of the Storm»-lag som oppfylte kriteriene.

Tallene vippet i retning av «Rocket League» ganske tidlig … men det var også noe som skurret:

– Det viste seg at fire spillere hadde registrert 130 lag i «Rocket League» – med nettopp de fire på alle lag. Selv da de ble luket ut, hadde spillet en overlegen seier med 65 prosent av de påmeldte lagene.

Ettersom nykommeren «Overwatch» fortsetter videre i Telenorligaen, er vi altså oppe i totalt fem ligaspill til neste år.

– Vi har samtidig økt den totale premiepotten til 450.000 kroner på alle spillene for å gjenspeile dette, sier Rostvåg.

Størstedelen av disse premiepengene vil som før være tilegnet «CS:GO», som fortsatt er det mest populære spillet i Telenorligaen:

– «CS:GO» vokser fortsatt mest, og har en ganske suveren førsteplass i antall spillere og seere. Det er en «stayer» mange har fulgt gjennom mange år, selv om det teknisk sett ikke er det samme spillet lenger, sier Rostvåg.

LES OGSÅ: Tre nye år med Telenorligaen!

Han mener spillet også har en klar publikumsfordel over de andre spillene, som gjerne er mer fantasirike av natur:

– Det er det spillet som krever minst forklaring og er mest intuitivt – han med gevær skal skyte han på det andre laget med gevær. Så kommer alle de avanserte taktikkene, som hvordan du tjener penger, litt sekundært. De er litt som offside-regelen i fotball: Som tilskuer gjør det ikke noe om du skjønner det først litt etterhvert.

Foto: Eivind von Døhlen / Gamer.no
Foto: Eivind von Døhlen / Gamer.no

For å få plassert «Rocket League»-lagene korrekt i forhold til hverandre, vil det ifølge Rostvåg bli spilt kvalifiseringsrunder i spillet i januar, før resten av ligaen starter i februar.

– Ellers risikerer vi å få masse halvbra lag som blir overkjørt av de som er veldig mye bedre. Det er ikke gøy for noen.

Ettersom PlayStation 4- og pc-eiere av «Rocket League» kan spille mot og med hverandre, blir dette forøvrig det første konsollspillet i Telenorligaen.

Det legges opp til fire runder med kvalifiseringer i «Rocket League» lørdag 14. januar og søndag 15. januar – følg lenkene under for å melde deg på:

Lørdag 14. januar klokken 12:00
Kvalifisering til 1. divisjon (de fire beste kvalifiseres)

Lørdag 14. januar klokken 18:00
Kvalifisering til 1. divisjon (de fire beste kvalifiseres)

Søndag 15. januar klokken 12:00
Kvalifisering til 2. divisjon (de åtte beste kvalifiseres)

Søndag 15. januar klokken 18:00
Kvalifisering til 3. divisjon (de 32 beste kvalifiseres)

Du kan finne mer informasjon om øvrige kampdatoer i Telenorligaen for våren 2017 hos Gamer.no – der finner du også mer generell informasjon om den kommende 2017-sesongen.