4 minutter å lese

Helt ny tech og tidenes beste skjerm: Derfor er Galaxy S8 en ekte fremtidsmobil

Vi har lekt oss med Samsung Galaxy S8/S8+, og har allerede listet opp 8 ting vi digger med den. Der dekket vi saker som hi-fi-lyden, kameraet, iris-skanneren og VR-tilbehøret.

Men når du virkelig begynner å utforske de tekniske spesifikasjonene til dette råskinnet av en mobil, er det mye mer å ta tak i.

S8/S8+ er nemlig først ute både med en 10-nanometer-chip og ny Bluetooth-teknologi. Den er markedets kjappeste på opp- og nedlastning av mobildata. Og skjermen er utropt til tidenes aller beste. Les videre for å dykke ned i detaljene …

Bestill Galaxy S8 eller Galaxy S8+ med SWAP

S8+_silver

Den er først ute med ny Bluetooth-tech

Det har skjedd mye med Bluetooth-teknologien siden Ericsson først introduserte den i 1994. Nå er Samsung Galaxy S8/S8+ først ute med å støtte den helt nye Bluetooth 5.

Den nye blåtann-standarden har fire ganger så stor rekkevidde, dobbel hastighet og åtte ganger så stor overføringskapasitet sammenlignet med forrige generasjon. Den er også svært energieffektiv.

Les også: Bluetooth-mytene det er på tide å slutte å tro på

I praksis betyr det blant annet mye bedre rekkevidde for eksempel til trådløse headset som også støtter Bluetooth 5. Faktisk kan du koble til to trådløse headset samtidig, så du for eksempel kan se film sammen med noen andre på tog eller fly. Eller ha to trådløse høyttalere for å få samme musikk i flere rom.

Noe annet kult, apropos det, er at du kan sende separate lydsignaler gjennom jack-utgangen og over blåtann. Du kan altså sitte og nyte god musikk fra Spotify med kabel, samtidig som en kjæreste/venn/unge med trådløst headset ser på Netflix fra samme enhet.

Den har tidenes beste skjerm

Det første som slår deg når du ser mobilen – skjermstørrelsen, og mangelen på rammer – har vi allerede skrevet om.

s8-8519

Ekspertene hos DisplayMate har siden da gjort en grundig test av den digre S8-skjermen, og landet på at den fortjener deres høyeste poengsum noensinne. Dette er – for å si det i klartekst – den beste mobilskjermen de noen gang har testet.

Du surfer kjappest av alle

Mobilens LTE-kategori viser til makshastigheten som støttes for opp- og nedlastning av data. Toppmobilene begynte nylig å komme med Cat. 9-støtte, det vil si nedlastning inntil 450 megabit per sekund (Mbit/s).

Samsung er imidlertid et stykke lenger fram i løypa. S8/S8+ støtter – hold deg fast – Cat. 16. Du kan dermed i teorien laste ned 1 gigabit per sekund.

Cat. 9 er nok til å møte den teoretiske topphastigheten på dagens mobilnett, 450 Mbit/s. Men nettet oppgraderes hele tiden, og S8/S8+ er klar for det som kommer.  De støtter forresten også 4G Tale.

Mobilen er den nye pc-en

Samsung S8/S8+ er første mobil ute med en 10-nanometer-chip. Den har en åttekjerners Exxynos 8895-prosessor, og 4 GB RAM. Hvor mange programmer er det du kjører på pc-en som ikke mobilen  også ville taklet, uten å svette?

For folk flest er det mer enn nok datakraft i smarttelefonen, spesielt en toppmodell som dette. Fordelen med en pc er den store skjermen, og at det noen ganger er praktisk med tastatur og mus. Du kan imidlertid få både i pose og sekk. Du bare kobler S8 i en dock, og bruker den som pc.

apps_dex_feature01_pc

På den store skjermen får du et helt nytt, pc-lignende brukergrensesnitt. Du kjører fortsatt Android, så du kan riktignok ikke installere Windows-programmer. Men du har det aller meste av verktøy tilgjengelig i skyen, tastatur-snarveiene du har i fingrene kommer til å fungere, og Samsung DeX (som dette heter – det står for desktop experience) støtter blant annet Microsoft Office-pakken – riktignok hvis du har en Office 365-lisens.

Den er smart

Den intelligente assistenten Bixby gjør sin debut i S8/S8+, men dessverre støttes den fulle versjonen foreløpig ikke i Norge. Mobilene som selges her på berget kommer likevel med Bixby Vision, Hello Bixby og Bixby Reminder. Les mer om Bixby hos Samsung.

Den kan lage GIF-er

Hastighet, kompatibilitet, og de greiene der – det er superbra. Men direkte gøy, er det kanskje ikke …? Det som derimot er veldig moro, er å lage og dele GIF-er.

Og S8/S8+ har en integrert GIF maker! Du har kunnet lage dem før også. Det som er nytt, er at du enkelt kan lage GIF av hvilket som helst utsnitt fra skjermen – enten fra Snapchat,  YouTube, en tegning eller en tekstmelding.

Nøkkelspesifikasjoner

Dimensjonene er den største forskjellen mellom modellene:

  • Samsung Galaxy S8 måler 148.9 x 68.1 x 8 mm, veier 151 gram, og skjermen er på 5,8 tommer. Batteriet er på 3000 mAh
  • Samsung Galaxy S8+ måler 159.5 x 73.4 x 8.1 mm, veier 171g gram, og skjermen er på 6,2 tommer. Batteriet er på 3500 mAh

Ellers er spesifikasjonene stort sett like:

  • Prosessor: Octa-core 2.3GHz + 1.7GHz (4,0 GB RAM)
  • Minne: 64 GB + microSD (opptil 256 GB)
  • Kamera: 12 MP (Dual Pixel/OIS/F 1.7) + 8 MP (AF/F1.7)
  • OS: Android 7.0
  • Tilkoblinger: USB 3.0 Type-C, NFC, BT 5.0, GPS + Glonass + Beidou + Galileo

Bestill Galaxy S8 eller Galaxy S8+ med SWAP