Foto: Snorre Bryne

1 minutt å lese

Se Erna Solberg spille Daft Punk … på en kartotekskuff!

I dag besøkte statsminister Erna Solberg Deichmanske hovedbibliotek i Oslo for å prate om hvordan det er å være dyslektikter – og hvordan det ikke må være til hindring for noe som helst her i livet.

Solberg benyttet også muligheten til å besøke bibliotekets nye tilbud Folkeverkstedet – der vi nylig testet de offentlig og gratis tilgjengelige 3D-printerne.

Og hva gjorde hun der? Spilte Daft Punks «Better, Harder, Faster, Stronger» på en kartotekskuff, vel.

Skuffesynthen er noe de ansatte ved Folkeverkstedet har laget med hjelp av et Makey Makey-sett.

Det hele baserer seg på statisk elektrisitet, der man ved å ta på sølvpapiret samtidig som man tar på en av håndtakene danner en krets. Dette forteller den tilkoblede datamaskinen at den skal uføre en viss handling, i dette tilfellet spille en strofe fra sangen via iDaft-nettsiden.

Her kan du se prosjektleder Magnus Klafstad ved Folkeverkstedet, som kanskje har fått øvd litt mer enn statsministeren, demonstrere hvordan det hele fungerer i praksis:

Det er ikke bare kartotekskuffer som kan brukes til å utføre handlinger. Med Makey Makey-settet, som bare er noe av utstyret som er tilgjengelig for å eksperimentere med på Folkeverkstedet, kan du bruke alt fra bananer til vannbøtter som knapper.

Her er en video som viser noen av mulighetene: