2 minutter å lese

Se Paul McCartney dukke opp som hologram i «Destiny»

Paul McCartney er ikke en artist som liker å ligge på latsida.

De siste årene har den 72 år gamle eksbeatlesen stadig gitt ut nye soloalbum, stort sett i kjent stil. Men han har også leflet med litt mer eksperimentelle uttrykk gjennom prosjektgruppa The Fireman.

Når han nå slipper sin nyeste musikkvideo for låta «Hope For the Future», er det toner av klassisk McCartney-kaliber som kjennetegner melodien.

Det samme kan ikke sies for musikkvideoen, der McCartney dukker opp som et hologram i framtidsuniverset fra Bungies spillsuksess «Destiny».

Ifølge Wired, som først kunne fortelle om den nye videoen, er «Hope For the Future» – som ble annonsert som en del av «Destiny»-soundtracket allerede i 2012 – som nettopp ble utgitt utgitt sammen med fire remixer (du kan høre alle sammen på Spotify eller Wimp).

Men, hvordan klarer Holo-Macca seg i en så moderne setting? Vi spør musikkjournalist Audun Vinger:

– Det er oppsiktsvekkende hvor frisk McCartney fortsatt høres ut, live som på plate. Denne er pompøs og flott nok, tidvis høres den ut som et kassert Bond-tema. Det er ikke slik han høres ut på soloplatene sine lenger, så det er klart at de episke end credits er formatet og målet her, ikke radio, konsert eller sånt noe. Om dette er et nødvendig innslag i karrieren hans er et annet spørsmål, sier Vinger til Link.no.

– Synes du Paul McCartney kler rollen som hologram i en dataspillvideo?

– McCartney har alltid vekslet mellom det geniale og det goofy, han har vært eksperimentell og godslig om hverandre, han har aldri vært redd for å utforske ny teknologi, nye musikksjangre, nye måter å forsøke å skape kunst på. Klart det er rart å se et ikon fra sekstitallet ture rundt som hologram, men jeg mener vel at Macca har sett adskillig døvere ut i tidligere tiår.

– Skal vi tro kommentarfeltene rundt om, synes mange at dette er et bisart stunt. Er McCartney fortsatt relevant for en generasjon av «Destiny»-spillere?

–  Han er vel ikke spesielt relevant for alle disse nå, og oppleves nok som en inntrenger. Men han er tross alt tidenes beste låtskriver, og alle som liker musikk, uansett generasjon, kommer på et tidspunkt til å oppdage The Beatles, Wings og Macca solo. Dessuten er det noe med legender på ultranivå — de vil alltid ha en høy stjerne uansett hva de foretar seg, sier Vinger.

Dette er imidlertid ikke første gang Sir McCartney lefler med avansert teknologi i år: I august spilte han en «Live or Let Die»-konsert i San Francisco, der alt som foregikk på scenen ble filmet fra alle vinkler.

Nå er konserten utgitt som en virtual reality-opplevelse, foreløpig kun tilgjengelig som en Google Play-app for folk med Android-telefon og det hjemmesnekrede VR-headsettet Google Cardboard. Konserten vil ifølge Rolling Stone snart også bli tilgjengelig på Samsungs Gear VR og Oculus Rift.