4 minutter å lese

Når sjefen er på Snapchat: Slik unngår du de pinlige øyeblikkene

Se det for deg: Det er fredag ettermiddag. Sjefen din har nettopp lagt deg til som venn på Snapchat etter å ha lagt sin elsk på mediet i lunsjen. Du godtar selvfølgelig, og tar helg med god samvittighet. Og for en helg det blir! Utdrikkningslag på lørdag med påfølgende festival-søndag i parken. Og ja – selvfølgelig dokumenterer du både nakenløpet og den fuktige formiddags-karaoken nøye på Snapchat.

Ikke før søndag ettermiddag går det opp for deg at sjefen nå har full tilgang til din My Story, der alle de «morsomme» helgebildene (og videoene) ligger som perler på en snor. Plutselig tikker en melding inn på telefonen: «Hei. Vi bør ta en prat på mitt kontor i morgen tidlig. Snakkes».

zoolander comedy wait waiting nervous

Noia!

Hvis sjefen, svigermor eller eksen følger deg på Snapchat er gode råd dyre. Både pinlige – og potensielt katastrofale – øyeblikk er bare et lite tastetrykk unna. Det er ofte mye rart som snappes, og du gjør derfor lurt i å beskytte deg (mot deg selv) før helgen kommer.

Heldigvis er det en rekke ting du kan gjøre med NSFW-snapping. Det første punktet burde kanskje vært å ikke sende utrygge snapper, men vi skal ikke være mora di. Ikke bare kan du hindre enkelte personer fra å se snapstorien din, du kan også, med et drastisk tiltak, slette snapen som aldri burde blitt sendt.

1. Blokker Snapchat-venner fra å se snapstorien din

fotorcreated-2

➡️ Åpne snapchat
➡️ Trykk på det lille spøkelset.
➡️ Trykk på tannhjulet øverst i høyre hjørne.
➡️ Scroll litt ned. Under kategorien «Hvem kan..» trykker du på Se Min Story.
➡️ Trykk på egendefinert.
➡️ Huk av for de vennene du IKKE vil at skal se din My Story. Det kommer da opp et rødt kryss ved siden av personen, som betyr at brukeren er blokkert fram til du eventuelt avhuker personen.
➡️ Voila! Du er trygg fra sjefer og svigermødre.

Det beste av alt: Selv om blokkerte venner ikke kan se din Snap Story, kan du fortsatt se deres 😏 (så fremt de ikke har blokkert deg).

2. Rediger navn på Snapchat-venner 

FullSizeRender-3

Kaller sjefen din seg SupAhBoz45 eller noe annet uforståelig på snapchat, er det lett å glemme at dette er brukeren du absolutt IKKE må sende «se-så-mye-jeg-kjeder-meg-på-jobb»-snapen til. Har du i tillegg mange venner på Snapchat, kan det fort gå i ball hvem som er hvem.

Hadde det ikke vært nyttig om man superenkelt kunne endre brukernavnet til vennene sine på Snapchat? Gladnyhet: Det kan man, og slik gjør du det:

➡️ Åpne snapchat.
➡️ Trykk på det lille, hvite spøkelset.
➡️ Trykk på Mine venner.
➡️ Trykk på den vennen du vil endre navnet til.
➡️ Trykk på det lille tannhjulet som dukket opp til høyre under spøkelset.
➡️ Trykk på Redigerer navn.
➡️ Tast inn nytt, ønsket navn, for eksempel «Sjefen».
➡️ Yes! Nå kan du enkelt unngå å sende sjefen sensitive bilder, og heller sende 10 sekunders snaps av typen «Enda en sen kveld på kontoret. Godt å få jobben gjort 😊»

3.  Kriseløsning: slett feilsendt snap

regret

For å rive av plasteret: Om du har trykket litt for raskt på send-knappen, er det ingen quick fix eller angreknapp som kan trekke snapen tilbake. Men er det fullstendig krise, og du ikke under noen omstendigheter kan tillate snapen å se dagens lys på sjefens telefon, finnes det én måte å slette den på. Men før du leser videre, vit at dette er en kriseløsning alá selvoppofrelsen til Bruce Willis da han (ekstrem mild 90-tallsspoiler) sprengte seg selv i verdensrommet for å redde jorda fra undergang i «Armageddon».

Vil du unngå at den feilsendte snapen blir sett, må du rett og slett slette hele kontoen din umiddelbart, før pilen blir hvit. Drastisk, men effektivt. Slik gjør du det:

➡️ Klikk på denne linken.
➡️ Logg inn med brukernavn og passord.
➡️ Bekreft ved å taste passordet ditt en gang til, og klikk «Delete my account».

Lykke til med snappingen i sommer! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Marerittet kan bli virkelig. I april feilsendte en amerikansk kvinne et toppløs-bilde av seg selv med teksten «Dette er det du går glipp av i helgen» til sjefen sin. Heldigvis tok han det noenlunde pent og svarte: «Jeg antar dette bildet ikke var ment for meg. Men vær så snill å være mer forsiktig neste gang, jeg er tross alt sjefen din».

Toppbilde: Snapchat