2 minutter å lese

Skateboard + Segway = WalkCar

Hva får du om du krysser en Segway med et skateboard? En WalkCar, vel.

walkcar

Den ser kanskje mest av alt ut som en rullende badevekt, men ifølge den 26 år gamle japanske oppfinneren Kuniako Saito er dette verdens første «bil i en bag».

– Jeg tenkte «hva om vi bare kunne bære transportmiddelet med oss i bagen, hadde ikke det betydd at vi alltid hadde med oss en måte å komme seg frem på?» og da ba kompisen min meg lage en, ettersom jeg holdt på med en ingeniør-master om styringssystemene til elektriske bilmotorer, sier Saito til Reuters.

Og i motsetning til mange av oss andre som brenner inne med geniale ideer, bygget faktisk Saito det han til slutt endte opp med å kalle en «WalkCar».

Tro mot grunnideen er det vesle transportbrettet faktisk lite nok til at man kan putte det i veska. Og siden det er bygget av aluminium, er det også praktisk mulig å bære vesken uten å slite seg ut – WalkCar veier mellom to og tre kilo, basert på om du velger en innendørs- eller utendørsmodell.

Ifølge Saito er det ikke bare folk som ikke gidder å gå så mye som kan få bruk for WalkCar. Ettersom den faktisk har en god porsjon kraft under panseret, kan den også hjelpe folk til å skyve rullestoler, vippetraller og så videre – også i oppoverbakke.

Brettet kan rulle avgårde i rundt ti kilometer i timen, og tre times lading gir en rekkevidde på opptil tolv kilometer. Det starter opp straks du stiller deg oppå, og i likhet med Segway er det svært enkelt å styre – du bestemmer tempo og retning med ørsmå endringer i vektfordelingen.

Og for å stoppe? Bare tråkk av brettet.

Hvordan kan du så få hendene, eller rettere sagt føttene, på en WalkCar? Saito forteller til Reuters at han planlegger en Kickstarter-kampanje i løpet av høsten, der man kan bla opp rundt 800 dollar for herligheten – som etter sigende er klar for markedet våren 2016.

LES OGSÅ:
Har vi endelig fått et svevebrett som fungerer – også på vann?