2 minutter å lese

Skoletur til Mars? Slik fikser Google VR i klasserommet

I disse dager er det flere tusen skoleklasser rundt om i verden som får delta på noen litt usedvanlige ekskursjoner. De går til steder som Chichen Itza, den kinesiske mur – og planeten Mars.

Det er ikke elevene som forlater klasserommene, men stedene som kommer til dem – bragt til live som virtuell virkelighet. Med initiativet «Expeditions Pioneer Program» har Google nemlig begynt å rulle ut VR-utstyr til skoler på fire kontinenter, der de låner bort utstyr og trener opp lærere for å muliggjøre slike stilige og lærerike erfaringer.

Slik de sier det selv i et blogginnlegg, er dette et initiativ som tar elevene dit skolebussene ikke når frem. Det gir ikke bare en kul opplevelse, men vil gi elevene et dypere og mer deltagende forhold til de stedene og tidene de lærer om.

 

cardboard

I stedet for å ha en innebygget skjerm eller egen maskinvare, er det mange VR-løsninger – inkludert Google Cardboard – som fungerer gjennom at en plasserer en smarttelefon inne i enheten.

Selve Cardboard er ikke stort mer enn en beholder med et par linser i. Du kan faktisk lage den selv, med bare et stykke papp, et sett magneter, litt borrelås og en gummistrikk. Ja, og linsene, da. Du kan laste ned en steg-for-steg-guide til å lage din egen Cardboard hos Google.

Google-teamene som reiser rundt på skolene nå, har med både Cardboard-enheter og de mer robuste View-Master-brillene fra Mattel. Hver av dem er utstyrt med en ASUS-telefon med riktig programvare og over 100 destinasjoner, og læreren får et nettbrett for å styre opplevelsen. I tillegg kommer settet med en ruter som lar det hele synkroniseres uten en internett-tilkobling.

I første omgang skal de besøke skoler i Storbritannia, Australia, New Zealand, Brasil og (selvsagt) USA, men flere land og kontinenter skal følge etter.

epp-vr

Google viste frem det nye «Expeditions»-initiativet sitt første gang i mai.

En sjetteklasse i Chicago skulle lære om Romeo og Julie, og ble tatt med på en virtuell omvisning der de fikk oppleve Verona, den italienske byen der stykket spiller seg ut.

– Jeg tror det ga dem en dypere forståelse av historien, sa læreren deres, Jennie Choi, den gangen (via New York Times). Du kan se hvordan det gikk i videoen nedenfor.

Lærere som ønsker å prøve dette i sin skoleklasse kan kontakte Google her.