3 minutter å lese

Slik blir du en Pokémon-mester

Du bør ha fått med deg hysteriet rundt Pokémon Go nå. AR-spillet som lar deg fange Pokémons i den «virkelige» verden har i løpet av en drøy uke blitt en farsott som snakkes om overalt og av alle.

Nå er spillet endelig lansert i Norge, og her får du noen tips for å bli en Pokémon-mester. Guiden tar utgangspunkt i at du kjenner til grunnmekanikkene i spillet.

Trykk her hvis du trenger en liten innføring i grunnkonseptet.

Fang og spar på alt

Fullt av Pidgeyer.
Sånn skal det se ut når du forbereder å nå nye nivåer.

Pokémons du ikke vil ha kan sendes til Professor Willow i bytte mot godteri, som trengs for å utvikle og trene Pokémonene dine.

Det er imidlertid lurere å spare på duplikat-Pokémonene dine til du kommer litt høyere i nivå. Når du når nivå ni får du nemlig et «Lucky Egg». Dette dobler erfaringspoengene du får i en halvtime, og å utvikle en Pokémon gir allerede mye erfaringspoeng i utgangspunktet.

Når egget er brukt utvikler du alt du kan. Å samle på fugle-Pokémonen Pidgey er ingen dum idé, da den bare trenger 12 godteri for å utvikles til neste nivå.

Hvis du går tom for godteri og har tid til overs, kan du også sende de svakeste Pidgeottoene dine til Professor Willow for å få mer godetri og kanskje få til noen flere utviklinger.

Dette gjelder ikke bare for Pidgey naturligvis. Utvikle alt du kan mens effekten av et «Lucky Egg» fortsatt er aktiv. Pass på å fange alt du ser også, da dette også vil øke erfaringspoengene dine fort.

Vær tålmodig

Med en gang du starter spillet kan det være fristende å bruke godteri og «Stardust» på å utvikle eller trene opp Pokémonene du fanger.

Dette kan du fort ende opp med å angre på. Ettersom man når høyere nivåer, vil man møte sterkere Pokémon, og ofte Pokémon som er sterkere enn de du har fra før.

Når du begynner å få tak i Pokémon med 500-600 «combat points» kan det kanskje vært verdt å bruke ressurser på å gjøre de sterkere, da noen såpass sterke Pokémon kan gjøre en del ugang i de fleste gymmene rundt omkring for øyeblikket.

Siden det å prøve å ta over en gym er det eneste Pokémons kan brukes til for øyeblikket, er det rett og slett ingen vits i å bruke tid og ressurser på de svakere Pokémonene.

En Pokémon-gym kontrollert av det gule laget, Team Instinct.
Sånn ser en gym ut når Team Instinct kontrollerer den.

Gå og gå … og gå

Dette sier seg kanskje selv, men du blir ingen Pokémon-mester av å sitte på rumpa. Spillet heter Pokémon Go av en grunn.

Fordelene er flere ved å gå rundt med dette spillet. For det første vil du støte på langt flere lommemonstre om du beveger deg. Med andre ord: det er ved å gå du får fanget flere og nye Pokémons.

Spillet følger også med på hvor langt du går, og dette påvirker når eggene dine klekker. Per nå finnes det tre typer egg som henholdsvis klekker etter to, fem og ti kilometer gange. Spillet skjønner om du forsøker å jukse ved å kjøre bil eller lignende, så her er det bare å ta beina fat.

Bruker du en «incense» vil du tiltrekke deg flere Pokémons i en halvtime, men glupinger på Reddit har funnet ut at det vil dukke opp en ny Pokémon for hver 200. meter man beveger seg, i stedet for hvert femte minutt om man står stille.

Flere Pokémons betyr flere muligheter til å utvikle, som betyr flere erfaringspoeng, som betyr høyere nivå, som betyr sterkere Pokémon.

Dessuten er det bra for kroppen din å få mosjon.

Til sist et lite bonustips: Hvis du akter å bruke ekte penger på gjenstander i spillet anbefales det å kjøpe flere kuvøser, slik at du kan klekke flere egg samtidig.