3 minutter å lese

Slik blir e-sportdagen 2016

Etter suksessen med tidenes første e-sportdag på norsk jord i fjor, arrangerer Telenor også i år en egen e-sportdag i samarbeid med Gamer.no.

Det hele skjer i Telenor Expo på Fornebu torsdag 18. august, og som i fjor er programmet stappet med gjester både med direkte og indirekte tilknytning til e-sport.

• MELD DEG PÅ HER!

– På e-sportdagen vil du få møte alt fra utøvere, fagfolk fra bransjen, kommersielle aktører og nøkkelpersoner fra idrett og utdanning. E-sportdagen er en utmerket arena for å bygge nettverk innen e-sport, kan man lese på hjemmesiden til arrangementet.

Leder i Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal.
Leder i Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Fjorårets tilstelning var først og fremst for utøvere. I år løfter arrangørene blikket og ser på e-sportens plass i samfunnet ellers også. Blant annet skal Snowboardforbundet dele utfordringene de hadde med å bli tatt på alvor for 20 år siden.

– Målet med E-sportdagen å bygge kompetanse i norsk e-sport, men også om norsk e-sport, sier leder for Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal til Gamer.no, og legger til:

– Vi har en vei å gå i retning profesjonalisering, anerkjennelse og sportslig nivå sammenlignet med våre nordiske naboland, og E-sportdagen skal være en arena for bli enige om veien videre.

Mye på programmet

Dagen er delt inn i tre seksjoner med hvert sitt overordnede tema, det hele behørig presentert av LevelUp-programleder Rune Fjeld Olsen:

• Profesjonalisering
• Sport og e-sport
• E-sport, media og offentligheten

Fra en paneldebatt under fjorårets E-sportdag.
Fra en paneldebatt under fjorårets e-sportdag.

Under første del av dagen handler det om profesjonalisering av e-sport. Her får vi møte blant andre rektor Erland Sandvik og avdelingsleder for idrettsfag ved Gausdal videregående skole, Jo Hjermstad. Gausdal videregående skal fra høsten av tilby e-sport som spesialisering til elevene som tar idrettsfag.

– Skolen ønsker at folk får øynene opp for at dette er noe mer enn ungdommer som sitter oppe hele natta og drikker cola, spiser potetgull og spiller dataspill. At det blir oppfattet seriøst. Det er viktig å ha hue med seg, og det blir viktig å ha basistrening og planlegging. Vår jobb blir å sette alt i et system, sa Sandvik til Gamer.no i mars.

Videre kommer rådgivere fra Lotteritilsynet for å snakke om kampfiksing, og Anti-doping Norge for å snakke om forebygging av doping i e-sport.

I seksjon to skal «Street Fighter V»-spillerne Arman «Phenom» Hanjani og Vegard «veggey» Bugge gi et innblikk i livet til en sportsutøver.

LES OGSÅ: – Jeg tror det blir mer og mer jenter i e-sport framover

E-sport i politikken … og på tv?

I den tredje delen av dagen får vi blant andre høre statssekretør Himanshu Gulati snakke om det har gått politikk i e-sport, og Vegard B. Lien fra NRK Sporten diskuterer hvorvidt e-sport nå kan ha blitt såpass stort at det ikke lenger kan ignoreres av de store mediene?

Til slutt skal leder for Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, fortelle om terminlister, kampoppsett og nyheter for høstsesongen av Telenorligaen.

• Hele programmet for dagen kan du lese her.

Det er gratis å delta på e-sportdagen, som altså avholdes den 18. august på Telenor Expo på Fornebu. For å delta må du imidlertid huske å melde deg på innen midnatt den 17. august.

LES OGSÅ: Overwatch inn i Telenorligaen