1 minutt å lese

Smartballene kommer – nå blir det vanskeligere å juge på målstatistikken

Tenk hvor mye hyggeligere det hadde vært for Tom Hanks’ rollefigur i «Cast Away», hvis «Wilson» hadde vært en smart ball?

cast_away

Slutt å tenke – for smartballen «Wilson» er her allerede i dag.

Når du leser om det kommende «internet of things», er det ofte kjedelige ting som brukes som eksempler. «Ooooh, neste år kan du snakke med kaffetrakteren din». Gjesp … «Denne røykvarsleren ringer 113 for deg». Snork …

Implementeringen av smart-teknologi er på full fart inn i andre, mer spennende ting vi omgir oss med, og så langt ligger produsentene av sportsutstyr helt i tet.

Sist ut er den amerikanske utstyrsprodusenten Wilson. Deres siste nyhet er smart-basketballen X Connected.

Inne i X Connected-ballen har Wilson montert flere avanserte sensorer som kommuniserer spennende data om antall skudd på kurven, poeng, tidsbruk og annen moro.

Og før du spør – nei, du trenger ikke lade batteriet. Wilsons basketball kommer med et innebygd batteri som skal vare rundt to år, eller rundt 100.000 skudd.

Inne i ballen skjuler det seg et treveis-akselerometer og en liten bluetooth-radio. Denne kommuniserer, etter først å ha vært gjennom en avansert algoritme, alle data til smart-telefonen din.

image9
Skjemdump fra Wilsons X connected-app.

Ifølge utviklerne opererer smart-ballen med cirka 98 prosents nøyaktighet på scoring/bom.

Ballen er iOS-kompatibel og måten du kobler ball og smart-telefon sammen er ganske fiffig: Kast ballen cirka tre meter opp i luften, la den sprette én gang i bakken, og så skal den angivelig oppnå kontakt med appen på smart-telefonen.

Kilder: Wired, Wilson

Bilder: Wilson