2 minutter å lese

Snart kan du snappe med solbrillene!

At Snapchat er svært populært hos unge og eldre nordmenn, er det liten tvil om – selv om de kjappe snapene møter hard konkurranse fra både Instagram og Messenger.

Samtidig som selskapet (ikke appen) Snapchat nå endrer det offisielle selskapsnavnet til Snap Inc, tar de også et annet stort steg forbi hva konkurrentene kan tilby:

Helt egen Snapchat-hardware, i form av Spectacles – et par solbriller med et innebygget kamera som kan fange opp alt du ser. For deretter å snappe det, selvfølgelig.

Les også: Når sjefen er på Snapchat: Slik unngår du de pinlige øyeblikkene

Brillene har vært jobbet med i alle hemmelighet i et par år allerede, og vil bli tilgjengelig «snart» i tre forskjellige farger. Ifølge BBC vil de koste 130 dollar, noe som er litt over en norsk tusenlapp.

– Forestill deg et av dine favorittminner. Hva om du kunne gå tilbake og se dette minnet på samme måte som du opplevde det? Det er grunnen til at vi lagde Spectacles, skriver Snap på egen blogg.

I tillegg til å være solbriller som lett kan skli inn på de fleste festivalområder, inneholder Spectacles altså et innebygget videokamera – ifølge selskapet selv et av de minste trådløse kameraene i verden.

Med solbrillene på skal du kunne fange opp «en hel dag med snaps». Noe som for oss virker som et temmelig relativt begrep, men vi antar det er snakk om mange ettersom folk som går til anskaffelse av et par Spectacles mest sannsynlig også er ganske aktive snappere.

skjermbilde-2016-09-24-kl-17-33-54

Ifølge BBC vil du kunne ta opp 30 sekunder med video av gangen, og disse vil bli overført direkte til Snapchat-appen på telefonen via Bluetooth eller trådløst nett.

I appen vil det være svært tydelig å se hvilke minner som er tatt opp med Spectacles-brillene, ettersom brillene får sitt eget, runde videoformat med et 115-graders synfelt for å gjenskape «sett gjennom øynene»-effekten.

Og for å være sikker på å slippe anklager om snikfilming, et høyst reelt problem med slike «spionbriller», vil brillene tydelig lyse opp når de er i bruk.