2 minutter å lese

Strikk et par Netflix-sokker … som pauser filmen om du sovner

Nå kommer det noen strikkesokker som selv dine meste gadgetfrelste venner vil kunne sette pris på.

Vi introduserer: Netflix-sokker!

Som alle ivrige Netflix-brukere kan bevitne, hender det gjerne at det som bare skulle være to episoder blir … åtte. Og selv om Netflix i løpet av de mest ivrige seriemaraton-øktene gjerne spør om du fortsatt er der, kan du jo fort ha sovnet fra opptil flere spennende serier.

Nå skal det sies at dette ikke er den type sokker du kan ønske deg fra bestemor. I tillegg til at du må kunne følge strikkeoppskriftene Netflix har lagt ut på sine sider, må du også ha en rimelig god forståelse for elektronikkens verden.

Inni sokken må du nemlig plassere en hjemmemekket søvnsensor, som merker når du slutter å bevege på sokken – og da sender beskjed til strømmeboksen din at den skal sette det du ser på pause.

sock_step_3-17a495807ef235c350af1913f781423f5f6de917b22e36645d10859a4011ceec

Om du ikke skjønner så mye av dette bildet, kan det kanskje være en god idé å heller ønske seg sokkene fra noen som kan traktere en loddebolt? Eventuelt kan du skaffe deg en ny og givende hobby, godt hjulpet av guider som dette.

schematic
Slik skal altså innmaten settes sammen (trykk for større versjon).

Sokkene har også en innebygget «alarm», i form av et blinkende LED-lys, som varsler deg når den er i ferd med å pause sendingen. Om du bare har lagt deg skikkelig godt til rette – men altså ikke har sovnet – er det bare å sprike litt med tærne for å kjøpe deg litt mer titte-tid.

Selve elektronikken er basert på Arduino, som er en forholdsvis enkel inngangsport til elektronikkens utrolige verden. Faktisk holder de kurs i hvordan bygge ting med Arduino flere steder i Norge, for eksempel på Hovedbibilioteket i Oslo – der du også kan 3D-printe ting helt gratis.

sokke-sidene til Netflix finner du alt du trenger av både strikke- og tekniske oppskrifter – du kan til og med velge mellom mange forskjellige sokkemotiver basert på populære Netflix-serier.

Skjermbilde 2015-12-17 kl. 16.39.22

Netflix-sokkene er det andre prosjektet fra den kanten som inspirerer til hjemmefikling – tidligere har de også gitt oss oppskriften til «The Switch», en «Netflix & chill»-vennlig pauseknapp.

Og nå altså noe helt annet, med strikkesokker som lar seg kombinere med å se Netflix alene … med muligheter for sofasovning uten dårlig samvittighet.