2 minutter å lese

Styr droner med Kraften (litt hjulpet av Apple Watch)

Det er mange fantastiske fenomener fra «Star Wars»-universet som utrolig nok er i ferd med å bli virkelighet også for oss.

Men noe vi ikke helt så for oss at skulle dukke opp på jorda i 2016, var folk som kunne bruke Kraften.

dronekraft

Nå er riktignok ikke den taiwanske sivilingeniørstudenten Mark Ven, som du ser styre en drone med bare hendene over her, en sertifisert jedi. Hemmeligheten hans ligger nemlig i smartklokken han har på høyrehånden.

Ven, som står bak teknologiselskapet PVD+, har nemlig laget en algoritme til Apple Watch som gjør det mulig å styre gjenstander ved hjelp av blant annet gestikulering – i dette tilfellet en Parrot-drone.

Ifølge Reuters vil algoritmen, som PVD+ nå arbeider med å ferdigutvikle og patentere, kunne installeres på mange forskjellige wearable-dingser.

Disse skal da kunne brukes til å fjernstyre alt fra droner til smartbelysningen hjemme – eller hva som helst som ellers er mottakelig for fjernstyring.

kraftball

I en tid hvor stadig flere ting er koblet til nettet – og dermed kan fjernstyres – er det ikke vanskelig å forestille seg hvor mye mer nyttig smartklokkene potensielt kan bli med en slik bevegelsesstyring.

Hvor kult hadde det vel ikke vært å for eksempel kunne kjøre en force push på inngangsdøra – som også låser seg opp automagisk – når du kommer hjem etter lang dag (eller natt)?

forcepush

Det at ting vi har på oss kan merke bevegelsene våre ned til den minste detalj er imidlertid ikke bare stas, skal vi tro master-studenten Tony Beltramelli ved IT-universitetet i København.

Beltramelli har nemlig demonstrert hvordan det er mulig å kunne se hva noen med en smartklokke på hånda skriver eller taster, så lenge rett programvare er installert på klokka:

Heldigvis (for vår del) så taster vi vanligvis med høyre hånd, mens klokka er på venstre. På den annen side: Kanskje vi snart må flytte klokka til høyre hånd for å få fullt utbytte av de potensielle nye bruksområdene til smartklokkene?