2 minutter å lese

Surfe som hjemme? – Virker jo nesten for godt til å være sant!

– Koster det virkelig ikke noe ekstra å bruke data i EU når man har Yng-abonnement og ikke har brukt opp inkludert data ..? Virker jo nesten for godt til å være sant!

Ellen Katrine Olsen (22) fra Trondheim er fersk Telenor Yng-abonnent, og sendte denne uka meldingen over til  Telenors kundeservice – bare for å være helt sikker før avreise.

– Jeg skal til Spania om et par dager, og det var derfor jeg måtte finne ut om det virkelig stemte at jeg kunne bruke mobilen «som hjemme», forteller Ellen til Link.no.

Slipper jakten på WiFi

Familien hennes har et feriehus en halvtimes kjøretur utenfor Alicante, og det er nettopp erfaringene fra tidligere turer som gjorde at tvilen meldte seg.

– Sist jeg var i Spania, for halvannet år siden, fikk jeg beskjed om at jeg måtte være litt ekstra forsiktig med databruken så regningen ikke ble for høy. Og det er først da man skjønner hvor avhengig man er av å bruke mobilen i hverdagen, forteller hun.

Alle foto: Privat

– Jeg er en sånn passe aktiv mobilbruker, men er blitt vant til å alltid ha muligheten til å sjekke Facebook og Instagram, samt å kunne sende en Snap når som helst. Jeg er nok mest av den observerende typen, og bruker mer tid på å se hva andre har lagt ut enn å legge ut ting selv, sier Ellen.

Selv da går mobildata kjapt med, og tidligere har det gjerne betydd at hun har måttet finne et trådløsnett for å slippe å være redd for høye roamingkostnader.

– Det skal bli deilig å slippe jakten på et WiFi-nett som funker sånn noenlunde bra. Det er ikke alltid en selvfølgelighet i Spania.

• Med Yng er mobilen ekstra godt sikret i ferien!

– Joda, det stemmer

Om det skulle være noe tvil: Svaret Ellen umiddelbart fikk fra Telenors kundeservice på Facebook, er at hun helt trygt kan bruke mobilen akkurat som hjemme.

Reiser du til et EU/EØS-land, har du fri bruk av ringeminutter, SMS, MMS og datamengden i abonnementet ditt – uten ekstra kostnad. Dette gjelder faktisk for alle Yng-, Frihet- og U18-abonnenter.

Til daglig studerer Ellen til å bli byggingeniør ved NTNU i Trondheim, og har mer enn nok å tenke på der til å sette seg inn i kompliserte prisstrukturer på mobilen.

– Jeg liker enkelhet, og at man ikke trenger å passe på mobilbruken hele tiden. Eller at man hele tiden må kjøpe ekstrapakker og slikt. Å kunne bruke mobilen som man gjør hjemme, tror jeg derfor blir bra, sier hun.

Selv byttet Ellen til Telenor Yng straks abonnementet ble lansert.

– Jeg fikk en gigabyte ekstra data i måneden, og det ble totalt 50 kroner billigere enn før. Jeg bruker også mye Spotify, og synes det virket kjekt å kunne streame ubegrenset med musikk uten at det går av datapakken:

– Det er noe jeg garantert kommer til å bruke mye også på Spania-turen!

9 grunner til at du vil elske Telenor Yng