Foto: Blizzard

2 minutter å lese

Telenor + Blizzard og Valve = sant

Det er etterhvert blitt veldig mange nordmenn som spiller dataspill. Mange av dem igjen spiller også mot andre på nett – eller ser på andre spille dataspill, som vi kunne lese av den imponerende Twitch-statistikken tidligere i år.

For å møte denne økende etterspørselen har Telenor for første gang inngått trafikkavtaler med spilaktørene Blizzard og Valve for at selskapets bredbåndskunder skal få en bedre spillopplevelse på nett.

– Telenor har i lengre tid jobbet mot de største spillaktørene for å sikre enda bedre kvalitet for norske og nordiske nettspillere, og nå har vi på plass nye peeringavtaler med Blizzard og Valve Corporation, som i praksis flytter deres servere tettere på kundene våre, sier Snorre Corneliussen, bredbåndsekspert i Telenor Norge i en pressemelding.

Team Fortress 2. Foto: Valve
Team Fortress 2. Foto: Valve

Litt enklere fortalt betyr dette at Telenors bredbåndskunder får lavere forsinkelse mellom sitt spill og serverne det hele foregår på – og at spillet dermed oppleves som raskere og mer stabilt, uten potensielt ødeleggende forsinkelser.

En såkalt peering-avtale innebærer i dette tilfellet at Telenor sørger for at trafikken til og fra Blizzard og Valves europeiske servere loses gjennom en egen infratruktur direkte inn i Telenors nett. Dermed unngår man flaskehalsene som ellers kan oppstå ved at trafikken må gjennom flere nivåer.

– Helt konkret betyr det at forsinkelsen blir redusert. Med andre ord får nettspillerne nå en enda bedre spillopplevelse, og avtalene tilrettelegger for at de raskere kan respondere på det de andre spillerne gjør under spillets gang, sier Corneliussen.

Blizzard har i dag mange millioner spillere av «World of Warcraft» og «StarCraft 2» , mens Valve i tillegg til å drive verdens største digitale spillbutikk Steam også har utviklet de populære onlinespillene «Counter-Strike», «Team Fortress 2» og «DOTA 2».

Nå kan du med andre ord ikke lengre skylde på treigt bredbånd når fingrene ikke beveger seg raskt nok over tastaturet …

Fakta 

• Siden i fjor har trafikken i Telenors bredbåndsnett gått opp med 52 prosent
• 60 prosent av trafikken utgjør video. Netflix står for 20 prosent av trafikken, mens YouTube tar opp 12 prosent av trafikken
• Cirka 40 prosent er ordinær surfing, bruk av sosiale medier, nyheter og søk
• To prosent av trafikken i Telenors nett er direktesendt overføring av videospill

Kilde: Telenor