2 minutter å lese

LG vil frike ut bikkja di med en rullende kamera-robot

(BARCELONA): Dingsen du aldri visste at du ønsket deg – møt LG Rolling Bot. Hjertebarnet av en automatisk støvsuger og BB-8.

LG er på plass på den viktige Mobile World Congress i Barcelona for å vise frem sin nye topptelefon, den «modulære» G5 – som vi både har kikket på og bygget om.

I samme serie har de vist frem nye VR-briller og et 360-kamera til telefonen … og så denne krabaten.

bot-2
LG Rolling Bot. Tilbehøret regner vi med at er valgfritt …

Rolling Bot er, kort sagt, en dings (faktisk kanskje selve definisjonen av en dings?) som kan cruise rundt på stuegulvet med sitt webkamera og lage rare lyder – og, ikke minst: terge katta med laser.

Rullende kattekamera

For om den minner om en automatisk støvsuger, så er den langt mindre praktisk. Riktignok kan den visstnok brukes til å fjernstyre andre smart-enheter i hjemmet (som tv-en), men vi er ærlig talt ikke sikker på hvordan det skal lønne seg å gå via denne.

Mest av alt er dette et rullende webkamera, og en leke for bikkja/katta. Den fanger bilder og film i åtte megapiksler, så du kan følge med på kjæledeggene dine når du er på jobb, ta bilder av dem, tulle og leke.

Lyder de stemmen din, kan du bruke høyttaleren til å spille av taleopptak. Ligg, Fido!

ball_gif

Du kan jo allerede ringe og snakke med katten når den er ute og ferdes alene, og bikkja kan facetime deg på jobb, så kanskje dette er det logiske, neste steget i utviklingen.

Vanskelig

På en liten bilbane på messegulvet i Barcelona fikk vi teste doningen. Du gir gass og styrer via en app på mobilen. Brukergrensesnittet fremstår som en blanding av et kamera og et spill.

Et vanskelig et, skal det vise seg.

bot-3

På skjermen ser du en direkte videostrøm fra Rolling Bot sitt kamera, og du kontrollerer den med virtuelle knapper på skjermen.

Å styre rakkeren er imidlertid lettere sagt enn gjort, etter vår korte erfaring. Men gitt litt mer tid – og plass – lar det seg helt sikkert gjøre.

Er dette dingsen du har drømt om, så regner vi med at du snart får muligheten til å teste ferdighetene i april. Da slippes LG G5, og vi regner med at Rolling Bot triller lydig kranglevorent etter.

Så gjenstår det å se hvem av foreldrene den har arvet personligheten etter: en støvsuger, eller BB-8. Samt hvor lang tid det tar før bikkja har ødelagt hele greia.