Foto: Telenor / CC 3.0

2 minutter å lese

Tre nye år med Telenorligaen!

Den virtuelle kruttrøyken har knapt rukket å legge seg etter siste helgs intense sesongfinaler i Telenorligaen, før en ny gladmelding kommer for alle som er opptatt av e-sport i Norge:

Etter et fantastisk første år med Telenorligaen, fortsetter vi å bygge videre på Norges største profesjonelle e-sportliga. Denne uken ble det nemlig signert en ny treårsavtale mellom Telenor og Gamer.no, som er eid av TU Media.

Da Telenor gikk inn som sponsor våren 2015, var det ingen som visste hvordan veien framover så ut. Men bare i løpet av det siste året har ligaen vokst fra rundt 2000 til over 5000 aktive spillere, samtidig som populariteten til e-sport bare fortsetter å vokse.

– Telenor kommer med mange verdier som ikke bare er de rent økonomiske. De er ingen passiv sponsor, og jobber sammen med oss med alt fra prosjektledelse og workshoper til distribusjon, sier Claes Halvorsen, salgssjef forretningsutvikling i TU Media, til E24.

Les også: – Telenorligaen skal bygge opp et norsk e-sportmiljø fra grunnen av

Magnus Aurdal i Telenor (til venstre) og Claes Halvorsen i Gamer.no/TU Media. Foto: Joakim Bentsen/Telenor
Magnus Aurdal i Telenor (til venstre) og Claes Halvorsen i Gamer.no/TU Media. Foto: Joakim Bentsen/Telenor

Magnus Aurdal, som er redaktør for Link.no og Facebook i Telenor, var en aktiv pådriver for at Telenor skulle sponse norsk e-sport i 2015. Han er naturligvis glad for at satsingen nå fortsetter i enda større og faste rammer:

– For oss har det vært viktig å kunne delta i å bygge opp dette miljøet steg for steg, være med på profesjonaliseringen av e-sport i Norge. Nå som pilotåret er ferdig, vil vi bidra til at dette fortsetter blant annet med utvikling av spillermarkeder og profilbygging, sier Aurdal til E24.

[panel style=»panel-info»]
[panel-header]
Telenorligaen vokser raskt:
[/panel-header]
[panel-content]
• 2014 høst (før Telenor ble sponsor): 844 deltagere – 114 lag
• 2015 vår (Telenor kom inn): 2.078 deltagere – 244 lag
• 2015 høst: 3.649 deltagere – 439 lag
• 2016 vår: 5.416 deltagere – 708 lag[/panel-content]
[/panel]

Dermed blir det mulig å melde seg på Telenorligaen også til høsten – en sesong som, skal vi tro den historiske veksten fra sesong til sesong, vil bli den største hittil.

Dette er kamper du da også vil kunne følge via GamerTV eller Twitch, den gamingbaserte strømmetjenesten som nylig ble kjøpt av Amazon for seks milliarder dollar – et av mange tegn på at e-sport nå er på god vei inn i varmen hos også et bredere lag av befolkningen:

– Twitch har gått fra null til mye på veldig kort tid. Tjenesten vokser stadig mer i popularitet også hos Telenors bredbåndskunder, og står nå for fire-fem prosent av det totale trafikken i Telenors fastnett, fortalte nylig Peering manager Gunnar Hole i Telenor til Link.no.

Les også: Vi så 276 millioner timer av disse spillene

E-sport er en populær publikumssport, både på nett og med fysisk oppmøte – som her under finalen i Telenorligaen høsten 2015. Foto: Telenor
E-sport er en populær publikumssport, både på nett og med fysisk oppmøte – som her under finalen i Telenorligaen høsten 2015. Foto: Telenor