1 minutt å lese

TSA-hovednøklene lekket på nett – nå kan alle 3D-printe dem …

En bitteliten detalj i et feilpublisert bilde har plutselig gjort at hvem som helst kan printe ut alle hovednøklene som åpner all bagasje i USA.

Høres dette ut som manuset til en lite ambisiøs science fiction-film? Mulig, men dette er også virkeligheten anno 2015. Slik gikk det til:

I USA må all flybagasje sikres med låser som er godkjent av det amerikanske transport- og sikkerhetsorganet, TSA. For at TSA-agentene skal ha rask og enkel tilgang til de reisendes bagasje, har de med seg et sett med «hovednøkler» som åpner alle låser.

Les også: Alle disse tingene er faktisk 3D-printet

For ett år siden publiserte avisen Washington Post en artikkel om flybagasje. Helt uforvarende publiserte avisen også et bilde av selve hovednøkkelen.

Bildet lå ute på Washington Posts nettsider i flere måneder før noen la merke til bildet av nøklene – og da var det allerede var for sent.

github tsa master keys
Businessinsider/GitHub

Kyndige hoder hadde sett bildet av nøkkelen, og ut fra dette laget de 3D-tegninger og delte disse videre på nettstedet GitHub – fritt tilgjengelig for alle med 3D-printer.

Les også: Slik 3D-printet vi en lampedel – på bilbioteket

Ikke lenge etter fikk twitterbruker og sikkerhetsentusiast Bernard Bolduc 3D-printet ut nøklene. Her tester han de ut på en TSA-godkjent lås:

Historien viser bare noen problemene ved å ha én hovedtilgang til viktige ting, og flere setter lihetstegn ved TSA-fadesen og debatten om kryptering.

Scenariet minner også sterkt om folk som bruker ett passord til alle profiler og nettsteder … ikke smart.

password animated GIF
Giphy

Toppbilde: RudolfSimon, Wikimedia Commons