4 minutter å lese

Mobilkrise for Mats (27) på festival i Ungarn: – Det var helt uvirkelig

Støv, gjørme, regn og lange dager. Sommerens festivaler kan uten tvil være en en trussel mot din festivalvenn nummer 1: mobilen. Likevel kan få fortelle hjem om en uheldig opplevelse som Mats (27):

– Sommeren 2007 dro jeg og to venner til den svære festivalen Sziget i Budapest i Ungarn. Vi var bare 17 år, og «unnskyldningen» var å se Kaizers Orchestra spille, forteller Mats Flem Norman.

En av festivaldagene møtte Mats noen andre norske festivalgjengere, og skilte lag med vennene for å henge med dem.

• Mobil på festival? Null stress med Telenor Yng

Hadde bare 1 krone igjen på kortet

– Men så kom kvelden, og de nye, norske vennene mine skulle reise hjem. Jeg var da klar for å finne tilbake til kompisene mine, for avtalen var at vi skulle ringe hverandre da.

Dette var starten på det Mats beskriver som et «lite mareritt»:

– Jeg hadde et mobilabonnement med sperre på 200 kroner, og så kunne moren min fylle på mer penger hvis jeg trengte det. Jeg sjekket saldoen min, og fant skrekkslagen ut at jeg bare hadde 1 krone igjen på kortet.

Den brukte Mats på å sende melding til moren med spørsmål om å fylle på kortet. Tilbake fikk han som svar: «Er det greit jeg gjør det i morgen?». Det var en melding Mats ikke kunne svare på. – med 0,00 kroner på kortet.

Alene i tordenstorm

Illustrasjonsfoto: Rachel Docherty/Flickr

– Det gikk kaldt nedover ryggen min. Jeg ante ikke hvor vennene mine var, jeg hadde ikke nøkkelen til hotellrommet vårt og som om det var en dårlig film, begynte det i det øyeblikket å regne og tordne over meg, forteller Mats.

Mats ble rådvill, og begynte vandre hvileløst rundt på det store festivalområdet. Der gikk han rundt i timesvis og saumfarte hver krok etter vennene.

– Etterhvert høljregnet det, og jeg var klissvåt inn til skinnet. Jeg var iskald, klin edru og følte meg veldig alene i verden. Og akkurat da jeg ikke trodde det kunne bli verre, slo lynet ned rett ved siden av meg. Det smalt så høyt at jeg fikk øresus, og jeg kjente det ristet i hele kroppen, forteller han.

– Da var det ikke gøy lenger. Jeg var redd og kjente panikken begynte å bre seg. Det føltes helt uvirkelig.

Mats søkte tilflukt i en telefonkiosk, men heller ikke der fikk han til å ringe vennene sine. Han kom aldri gjennom.

– Det var nedtur på nedtur. Festivalkvelden gikk mot slutten, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å komme meg vekk fra festivalområdet. Med vann til over anklene, vasset jeg til taxikøen. Men den var selvfølgelig lang som et vondt år, og jeg ble stående flere timer i kø.

– Aldri igjen

Sent på natta kom Mats seg endelig tilbake til hotellet.

Mats tilbake på hotellet i 2007.

– Jeg banket og banket på hotelldøren, men ingen svarte. Da var jeg forbanna: Hvorfor var ikke vennene mine på hotellrommet og ventet på meg, og hvorfor hadde ikke de ringt meg hele kvelden? Jeg var så utmattet at jeg kollapset utenfor døren og sovnet gjennomvåt der.

Noen timer senere ble han endelig vekket av kompisene:

– De var helt fra seg og hadde prøvd å få tak i meg hele natten, men uten å komme gjennom på telefonen. De hadde vurdert å ringe ambassaden, men hadde til slutt sovnet på hotellrommet. Derfor hørte de ikke meg banke.

Endelig kunne Mats ta seg en varm dusj.

• Les også: Lost? 8 måter å finne vennene dine på festival

I sommer er det tiårs-«jubileum» for det som skjedde i Ungarn. Men selv om Mats er langt tryggere og mer reisevant i dag, sitter hendelsen fortsatt i:

– I sommer skal jeg på en liten festival på Beitostølen. Men med penger på mobilen og en god forsikring i bakhånd. Aldri igjen, sier han og ler.

Holder deg og mobilen trygg på festival

Redd for å havne i samme situasjon som Mats? Med mobilabonnementet Telenor Yng trenger du ikke å uroe deg for mobilen mens du koser deg på festival.

Med Yng har du fri tale, og hvis du bruker chattetjenester og sosiale medier mest, kan du helt gratis bytte bort fri tale med mer data. Da får du 60 samtaler og 1 GB ekstra data.

Vit også at det ikke koster noe ekstra å bruke mobilen akkurat som du vil, i hele EU! Med Norges beste festivaldekning, kan du dessuten være trygg på å «komme gjennom» med chattemeldingene og anropene dine.

På festival kan du aldri garantere at mobilen ikke havner i ølen eller i hendene på en grisk tyv, men du kan være helt trygg på at problemet løser seg kjapt:

For har du Yng og kjøper ny mobil med SWAP får du med SWAP Pluss, som er Telenors beste forsikring. Om mobilen din blir skadet, mistet eller stjålet får du da en tilsvarende mobil med nytt SIM-kort bare én virkedag etter – uansett hvor i Europa du er.

Kos deg på festival!

Telenor Yng er bare for deg mellom 18 og 28 år.

Toppbilde: Privat/Illustrasjonfoto