2 minutter å lese

Utrolig kult: Bruk mobilen som lyssabel!

Fra før av visste vi veldig godt at det finnes folk i Google som setter pris på «Star Wars» – noe annet skulle bare mangle.

I forbindelse med lanseringen av «Star Wars: The Force Awakens» før jul, ble mange av Googles nett-apper «starwarifisert» … i så stor grad at vi faktisk skrudde av tjenesten etter å ha blitt skremt av lyssabel-lyder på alle YouTube-videoene vi så.

Det innebar imidlertid at vi gikk glipp av det aller kuleste med hele kampanjen: Muligheten til å fekte på ordentlig med en mobil-lyssabel i hånda, mens du ser håndbevegelsene dine i sanntid på en dataskjerm foran deg.

sverd_gif

På nettsiden «På flukt med lyssabelen» (du kan velge norsk språk nederst til høyre på siden), får du gjøre nettopp dette: Være på flukt med en lyssabel i hånda.

Ettersom lyssabler ikke finnes på ordentlig (ennå), må du ta til takke med mobilen din i stedet. Og når det fungerer så godt som her, gjør det faktisk nesten samme nytten.

For at det hele skal funke, må du sitte foran en PC- eller Mac-skjerm med mobilen din (enten en Android eller iPhone) i hånda. I tillegg må du ha Chrome-nettleseren installert på begge enhetene (men noen forsøk viser at det også kan funke med andre nettlesere både på mobilen og datamaskinen).

Etter å ha gått inn på spillets hovedside på datamaskinen din, får du opp en unik nettadresse som du må taste inn i nettleseren på mobilen din (eller omvendt).

Og vips: Du holder en fullt fungerende lyssabel mellom hendene!

Etter å ha aktivert «lyssabelen» ved å trykke på knappen på mobilskjermen, blir du kastet inn i en dramatisk flukt fra stormtroppene på skjermen.

I første del av spillet må du bruke sabelen til å skjerme deg mot laserskytsen fra stormtroppene, før du får teste dine fekte-evner i en god, gammeldags lyssverdduell.

Det er imponerende å oppleve hvor godt lyssabelen på skjermen reagerer på dine fysiske håndbevegelser i lufta, ikke ulikt Wii-opplevelsen (bare med langt bedre grafikk).

LES OGSÅ: Fem ting fra «Star Wars» som er i ferd med å bli virkelighet

Spillet er en del av Googles pågående Chrome-eksperimenter, og er laget i samarbeid med Disney, Lucasfilm og «innovasjonsstudioet» Unit 9. 3D-grafikken er basert på WebGL, mens WebRTC- og WebSocket-teknologi er brukt for å få telefonen til å snakke med datamaskinen i sanntid.

Faktisk er det laget over 1000 mer eller mindre imponerende Chrome-eksperimenter, som du kan utforske på denne nettsiden laget i anledning det runde tallet.

Dette er de offisielle telefonkravene for lyssabel-leken:

  • iPhone 5, 6, 6+, 6s, 6s+
  • Nexus 4, 5, 6, 5X, 6P
  • Samsung Galaxy S3, S4, S5, S6, S6 Edge; Galaxy Note 3, 4
  • Moto G2.
  • iOS: iOS 8, iOS 9, nettleserversjon 9 av Safari, nettleserversjon 47 av Chrome
  • Android 4.4 og nyere, nettleserversjon 47 Chrome