Foto: Eivind von Dølen

3 minutter å lese

Nå kan du følge vårfinalene i Telenorligaen live fra salen!

Lørdag 20. mai vil vårfinalene i Telenorligaen for første gang avgjøres live, foran et publikum.

Det hele skjer på Edderkoppen Scene i Oslo Sentrum, fra klokka 11.00 og til langt utpå kvelden. I tillegg til at publikum vil få følge sluttspillene mellom Norges beste lag i «Counter-Strike» og «League of Legends» live, vanker det også mye annen moro – med Telenor Yng-profil Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete som konferansier.

• Kjøp billetter til arrangementet her!

Ifølge liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg i Gamer.no – som arrangerer Telenorligaen i samarbeid med Telenor – har deltakerne mye å se frem til når finalene spilles live:

– Rent sportslig håper vi at det vil tilby en ekstra nerve i kampen. Om spillerne lar seg påvirke av dette eller ikke, er kanskje det som vil skille de mer erfarne fra resten, sier Rostvåg.

– Utover dette er målet at vi skal lage en hel dag for folk som er interessert i e-sport og gaming. Hvis en av kampene på hovedscenen ikke interesserer deg, skal det fortsatt være ting å ta seg til.

I tillegg til kampene, vil det nemlig foregå mye annet for e-sportfans på Edderkoppen samme dag.

– Vi jobber fortsatt med å fylle inn aktiviteter og skal avsløre litt og litt den kommende uken. I tillegg til «CS:GO» og «League of Legends», blir det en miniscene i andre etasje der man kan se sluttspillet i «Rocket League». Det vil også bli muligheter for å teste sine ferdigheter mot en tidligere CS-proff én mot én, avslører Rostvåg.

E-sportansvarlig Erling Rostvåg i Gamer.no.

– Hva vil du trekke fram som høydepunktene denne sesongen av Telenorligaen?

– Høydepunktet blir definitivt når vi ser at arrangementet 20. mai har blitt en suksess. At vi har fått til å lage et arrangement der e-sport er rammen og ikke bare noe som skjer på en messe eller et lan, innleder Rostvåg – før han går inn i detaljer fra sesongen som har gått:

– Men ja, det har vært masse små og store høydepunkter gjennom sesongen. Hvis du liker underdogs, så har det vært spennende å følge Labbedans Vika og Nordic Warthogs i år, to lag som begge kom seg til sluttspillet. I «Overwatch» har Oslo Lions imponert som suverent best, men det har vært mye usikkerhet rundt spillerstallen. Mange forventet vel at Riddle skulle dominere i «LoL» etter at NdG la ned satsningen sin, men både Epiphany Bolt og Sprutnoobs har havnet over dem på tabellen. Riddle har imidlertid både kommet seg til finalen og vist muskler utenfor ligaen i det siste.

At dette har vært første sesong med «Rocket League» som offisielt Telenorligaen-spill, har heller ikke gått upåaktet hen:

– Som arrangør er det utrolig gøy å se at så mange var interessert i å delta i første sesong med «Rocket League». Det kommer helt an på hva du selv interesserer deg for. Serien har vært full av sportslige prestasjoner som det er verdt å få med seg også.

– Det har også vært litt drama denne sesongen?

– Ja, laget Norse har dessverre valgt å ikke stille lag i «CS:GO»-sluttspillet. Det betyr at de som kom på 5. plass, Celestial Gaming, blir kvalifisert til sluttspillet. Heldigvis klarte vi å unngå at en av kampene på scenen ble avlyst.

Tidsplanen for arrangementet lørdag 20. mai blir derfor som følger:

11:00: Semifinale «Counter-Strike» – Nordic Warthogs – Celestial Gaming
15:00: Finale i «League of Legends»
19:00: Finale «Counter-Strike: GO»
22:00: Etterfest (18-årsgrense)

PS: Den første semifinalen mellom Temp.no og Labbedans’Vika spilles uten publikum dagen i forveien.

• Kjøp billetter til arrangementet her!

Her kan du forøvrig se noen høydepunkter fra forrige sesongfinale i «CS:GO»: