4 minutter å lese

Vi tester Samsung Galaxy S7

Galaxy S7 føles kjent, men solid. Slik kan vi oppsummere førsteinntrykket av Samsungs splitter nye flaggskiptelefon, som blir avduket i Barcelona i dag.

Det er kun et trent øye som vil kunne se forskjell på S7 og tidligere modeller. Er du kjent med serien vil du heller ikke ha noen vanskeligheter med å navigere menyene.

4-2

Og likevel: etter noen timer og dagers bruk vil du merke at, jo – dette er virkelig en ny og bedre telefon. Det ligger i de små, men viktige detaljene. Disse disker Galaxy S7 opp med i fleng.

NB: Vi har testet Galaxy S7, ikke Galaxy S7 Edge, som har litt andre funksjoner og spesifikasjoner. Følg med på Link.no de nærmeste dagene for mer om Edge-versjonen.

Les også: Alt du trenger å vite om Samsung Galaxy S7

 

Robust og romslig

Formen og størrelsen på S7 er nær identisk med forrige generasjon, og alle knapper og innganger er på samme sted som før.

Kameraet på baksiden stikker imidlertid mindre ut enn tidligere. Baksiden er også litt mer avrundet for å gi bedre grep, og du kan legge merke til enkelte andre detaljer.

De viktigste nyvinningene i konstruksjonen er imidlertid ikke synlige, nødvendigvis. Blant nyhetene er nemlig en mer robust design som lar deg senke stressnivået litt dersom du vil ha med telefonen på stranda – eller mister den i vaskebøtta.

3

Vi skal ikke si at telefonen er direkte vanntett. Men med såkalt IP68-klassifisering er den støvtett, og skal i prinsippet tåle å ligge inntil halvannen meter under vann i opptil 30 minutter. I praksis vet vi ikke om vi ville tatt den med i dusjen, men vi er heller ikke videre stressa over å bruke den ute i vær og vind.

Under skallet gjemmer det seg en kraftigere prosessor og et større batteri: 3,000 mAh i S7 (og 3,600 i S7 Edge), mot 2,550 i forgjengeren.

Du vil også legge merke til, når du setter inn SIM-kortet, at det i samme lomme er plass til en ekstern minnebrikke. Med et micro SD-kort kan du øke lagringskapasiteten med opptil 200 GB – en funksjon vi ønsker hjertelig velkommen tilbake. Batteriet lar seg imidlertid ikke skifte ut.

 

Ny Android

Når du vekker telefonen til live, er det en nydelig, fargesterk skjerm som møter deg. Oppløsningen er på 2560 x 1440 bildepunkter (577PPI), som er det samme som forrige generasjon, men fortsatt vesentlig høyere enn iPhone. Skjermen er behagelig å lese på, den har god kontrast og klare farger, og er svært responsiv.

Kameraet til Galaxy S7 (til høyre) sammenlignet med forgjengeren, Glaxy S6 Edge (til venstre)
Kameraet til Galaxy S7 (til høyre) sammenlignet med forgjengeren, Glaxy S6 Edge (til venstre).

Telefonen kjører på Android-versjon 6.0.1, altså Marshmallow, mot forrige generasjon som fortsatt har Lollipop. Det er ikke voldsomme forskjeller her, men du vil se enda mer av Googles stilrene, flate design, og det er flere forbedringer blant annet forbundet med sikkerhet.

Blant detaljene Samsung har lagt inn, er en skjerm som alltid er på – for at du skal få den viktigste informasjonen uten å hele tiden måtte vekke telefonen. Tenk på det som er skjermsparer, som viser klokke, batterinivå og varsler, uten å bruke mer enn én prosent batteri per time.

Telefonen har også en ny og bedre spillportal, kalt Game Launcher, samt oppgradert Samsung Pay betalingsteknologi.

 

Nydelig kamera

Kameraet i S7 er oppgradert for å fokusere kjappere og prestere bedre under dårlige lysforhold. Når vi sammenligner side om side med en S6, viser dette seg definitivt å stemme.

Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 Edge.
Kameraet på Samsung Galaxy S7 (til høyre) presterer bedre under dårlige lysforhold. Bildet til venstre er tatt med forgjengeren, Galaxy S6 Edge.

S7 og S7 Edge er utstyrt med såkalt Dual Pixel-teknologi, som fra før av finnes blant annet i mange speilreflekskameraer. Enkelt sagt betyr det at mer data dra bildesensoren blir analysert og sammenlignet parallelt, for kjappere og mer presist å kunne identifisere motivet i bildet. Det kan sammenlignes med at mennesker bruker begge øyne for å fokusere på et objekt.

I tillegg til bedre autofokus og lysfølsomhet, er det tydelig at kameraets fargegjengivelse og kontrast har fått en solid overhaling.

Samme motiv fotografert med Galaxy S6 (til venstre) og S7. Legg merke til endringen i bildeformatet.
Samme motiv fotografert med Galaxy S6 (til venstre) og S7. Legg merke til endringen i bildeformatet.

Kameraet har også nye funksjoner for å fotografere timelapse (kalt «hyperlapse») og, ehh … en egen modus for å fotografere mat. I tillegg kommer det en ny panorama-funksjon som lar deg holde frem og bevege telefonen for å gjenoppleve utsikten i etterkant.

 

Skulder til skulder med iPhone

Flere små og hendige detaljer åpenbarer seg jo lenger vi bruker telefonen. Ikke minst er det en rekke funksjoner vi også er glade for å se vende tilbake. Ting som at en kan dele skjermen og minimere vinduer, samt snarveier som å dra hånden over skjermen for å ta et skjermbilde, eller dobbelklikke hjem-knappen for å åpne kameraet.

Her finnes mange andre eksempler, og enda flere for Edge-versjonen.

5

I alt er telefonen som sagt kjent – men solid. Er det verd å oppgradere fra en S6? Hvis du lever aktivt, er i kontakt med elementene og ønsker et bedre kamera til å fange opplevelsene, så kan svaret være ja.

Kommer du fra en helt annen telefon, er Samsung Galaxy S7 definitivt verd en kikk. Dette er iPhones sannsynligvis største konkurrent akkurat nå, og den er helt klart verdig til å ta opp kampen.