3 minutter å lese

Norsk app lar deg være DJ med strømmetjenestene – skapte buzz på SXSW

(AUSTIN): En av de hotteste appene som ble vist frem på South by Southwest (SXSW)-festivalen like før påske, er norsk. Den heter vibble, og introduserer DJ-verktøy på mobilen, og kan brukes både med lokal musikk og strømmetjenester.

– Vi ville lage en app som gjør at alle kan høres ut som verdens beste DJ, uten å ha noen forkunnskaper i det hele tatt, sier Dag Langfoss-Håland til Link.no.

Dag
Dag Langfoss-Håland, daglig leder i Soundio, viser frem deres nye app vibble på SXSW. Foto: Soundio

Han er en av tre nordmenn som de siste par årene har jobbet under radaren med prosjektet. Appen slippes i løpet av våren, og basert på responsen på SXSW kan den treffe bredt. Blant annet ble de plukket ut som en av festivalens høydepunkter av mediebyrået Carat.

Det bør helt klart være et marked. I dag må du være spesielt interessert om du skal klare å skape en grom groove med strømmetjenestene – utover å lage køer og spillelister.

– De appene som finnes i dag, som lar deg leke og være kreativ med musikk, er altfor kompliserte. Du må investere mye tid og ha et visst gehør for at det skal låte bra. Hvermannsen faller ut veldig fort. Vi ønsker at flere skulle kunne være kreative og leke med musikk, sier Langfoss-Håland.

Deres egen app skal derfor være enkel og intuitiv. Alle er en DJ, sier de.

vibble

– vibble er en DJ-app som har kule effekter og overganger fra låt til låt. Disse ligger som knapper på toppen av både streamingtjenester og ditt lokale musikkbibliotek, forklarer gründeren. 

Overgangene skal sørge for at én låt glir sømløst over i den neste.

– Med «beatmatching», og så videre, sier Langfoss-Håland, og fortsetter:

– Mens låtene spiller får du opp et utvalg enkle knapper som symboliserer forskjellige typer lydeffekter. Disse kommer umiddelbart. Det kan for eksempel være et klassisk airhorn eller gunshot, som er typisk i hiphop. Vi kommer til å lansere appen med forskjellige typer «pakker» med effekter for ulike sjangre, for eksempel hip-hop og house.

vibble4

Han vil ikke gå inn på hvilke strømmetjenester som vil støttes ved lansering, annet enn at de er i dialog med flere av dem.

– Med tiden er målet å ha tilgang til alle musikkstreamingtjenester i verden, sier han.

Langfoss-Håland har lang fartstid i norsk musikkbransje, blant annet som booking-agent for noen av landets største artister. Han er nå daglig leder i selskapet Soundio, som gir ut appen.

Med på laget som produktsjef er broren Pål Myran-Håland, som ellers er produsent i Souldrop og musiker, blant annet som rød joggedress-helt i Datarock. Siste brikke i puslespillet er Erlend Hausken, som har bakgrunn som markedsdirektør i Opera software.

Dag Langfoss-Håland og Pål Myran-Håland på SXSW. Foto: Soundio
Dag Langfoss-Håland og Pål Myran-Håland på SXSW. Foto: Soundio

Etter at de gir ut vibble, vil kanskje ingen fest bli den samme? Gled deg til flittig (mis)bruk av lufthorn på neste vorspiel.

NB: Det er fortsatt mulig å melde seg opp som betatester på vibble.co.

 

MORE COWBELL PLEASE!