2 minutter å lese

Vil du ha flere likes på bildene dine? Bruk et filter!

Hovedmotivasjonen for mange som legger ut bilder på de forskjellige sosiale mediene, er nok å dele et fint eller morsomt øyeblikk.

Men som mange av oss kjenner dypt nede i magen idet vi trykker «publiser»: Det skader vel ikke om bildet blir så godt mottatt at det vanker en liten like i retur?

hjerte

Det finnes mange forskjellige taktikker for hvordan du kan få flest mulig likes på bildene dine, enten du er original, morsom, vill, snill eller noe helt annet.

Ifølge en forskergruppe hos Yahoo er det imidlertid noe mer du kan gjøre for å få det til å rykke litt ekstra i like-tommelen til de mange som tross alt ser bildet:

Bruk et filter!

Ved å gå gjennom de 7,6 millioner mobilbildene som er lastet opp til (Yahoo-eide) Flickr via mobilappen deres, fant de ut at bilder som er behandlet med et filter ble sett 21 prosent mer enn ikke-behandlede bilder, samt at det er 45 prosent mer sannsynlig at noen kommenterte på bildene.

De aller fleste programmer som lar deg ta bilder på telefonen tilbyr i dag også en rekke filtre som kan gi bildet litt ekstra, enten det er en varm overtone, et kjøligere lys eller en kunsterisk svart-hvitt-vibb – det er stort sett noe der for enhver smak.

Men skal vi tro forskningsresultatene, er det ikke enhver filter-smak som faller i god jord hos alle som ser bildene dine:

Filtre som øker både kontrastene og eksponeringen i et bilde har en positiv effekt på engasjementet, og filtre som skaper en varmere fargetemperatur fører gjerne til flere kommentarer enn alternativene som gir en kjøligere effekt.

Selv om dette forsøket kun er gjennomført på bakgrunn av Flickr-brukere, er det trygt å anta at funnene også gjelder for bildetjenester som Instagram, Facebook og så videre. Tidligere fargestudier viser nemlig også at varme farger som rødt og gult er kjent for å skape følelsen av opphisselse og munterhet.

Om du klarer å skape slike følelser med et lite mobilknips, er vel det verdt en liten like?